Pod stoljetnim platanima predstavljeni domaći proizvodi

U Dućićevoj ulici u Trebinju juče su promovisani domaći proizvodi u okviru projekta „Naše je bolje“ Privredne komore RS.

Na destak štandova predstavili su se proizvođači hrane i pića, ljekovitog bilja i prirodne kozmetike iz Hercegovine, ali i drugih dijelova RS.

Vladimir Blagojević, portparol Privredne komore RS je rekao da su se u pandemiji virusa korona sve zemlje okrenule vlastitoj proizvodnji, što je bila prilika da se i RS okrene domaćoj proizvodnji, jer ima dosta toga da ponudi, a kvalitetom i količinama proizvođači iz Srpske mogu u značajnoj mjeri da odgovore zahtjevima domaćih potrošača.

„Kampanja ‘Kupujmo domaće’, pokrenuta u aprilu, imala je pozitivan odjek u javnosti, a prema informaciji iz tržnih centara poraslo je interesovanje potrošača za domaćim proizvodima“, istakao je on.

Blagojević je dodao da je veoma bitno da se i u narednom periodu kroz različite promotivne kampanje održe navike koju su potrošači stekli proteklih mjeseci.

Prema riječima direktora područne Područne privredne komore Trebinje Veselina Savića cilj je bio da se  promotivna kampanja „Naše je bolje“, koja se već šest godina u okviru Preobraženskih svečanosti održava u Trebinju, ne prekine ni u pandemiji virusa korona.

„Ove godine je redukovana, ograničili smo broj na deset izlagača, ali nismo željeli da prekidamo, jer se pokazalo, naročito u posljednje vrijeme, da je značajno da imamo jaku sopstvenu proizvodnju i domaće kupce“, istakao je Savić.

Print Friendly

Leave a Reply