Podjela regresiranog dizel goriva širom Srpske

Početna 9 Aktuelnosti 9 Podjela regresiranog dizel goriva širom Srpske

03.03.2022.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavještava poljoprivredne proizvođače da je podjela regresiranog dizel goriva za 2022. godinu krenula danas širom Republike Srpske.

Visina premije iznosi 0,50 KM po litru, a odobrava se 100 litara dizel goriva za hektar obradivog poljoprivrednog zemljišta.

U prvom obračunu odobreno je 3.883.635 litara za 3873 korisnika koji su trenutno ispunili uslove, za šta je izdvojeno  1.941.815 KM.

Spiskovi korisnika koji su obuhvaćeni prvim obračunom poslani su svim lokalnim upravama u Republici Srpskoj i dostupni na internet stranici Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske.

Rok za ažuriranje podataka u APIF-u na osnovu čega poljoprivrednici stiču pravo na regresirani dizel je 15. maj, a Agencija za agrarna plaćanja će u skladu s tim vršiti dodatne dopune spiskova korisnika.

Regresirano dizel-gorivo korisnici mogu preuzeti do 31. oktobra 2022. godine kod ovlaštenih distributera koji su sklopili sporazum sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Poljoprivredni proizvođači koji nisu obuhvaćeni prvim obračunom biće blagovremeno obaviješteni o narednom obračunu.