Podrška MSP za ulaganje u energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije

Početna 9 Aktuelnosti 9 Podrška MSP za ulaganje u energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije

13.07.2022.

U okviru projekta Zeleni ekonomski razvoj (GED) otvoren je Javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava malim i srednjim za sprovođenje mjera energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije. Rok za podnošenje prijava je 12. avgust 2022. godine do 17:00 časova.

Cilj Javnog poziva je pružanje podrške za najmanje 18 MSP za ulaganje u energetsku efikasnosti i tehnologije obnovljivih izvora energije, za 10 MSP za sprovođenje detaljnih energetskih audita i za 3 MSP za uvođenje sistema upravljanja energijom.

Na javni poziv mogu se prijaviti mala i srednja preduzeća koja imaju do 250 zaposlenih i koja su registrovana najmanja dvije godine prije objave ovog Javnog poziva.

Detaljne informacije dostupne su OVDJE.

Cilj projekta GED je uspostavljanje održivog sistema upravljanja energijom/energetskog menadžmenta u RS/BiH u cilju smanjenja emisije štetnih gasova, unapređenje energetske efikasnosti javnih objekata i sistema javne rasvjete i reinvestiranje ostvarenih finansijskih ušteda.

Više informacija možete pronaći na sajtu Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju odnosno putem linka:

https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/meoi/media/Vijesti/Pages/Podr%C5%A1ka-MSP-za-ulaganje-u-energetsku-efikasnost-i-obnovl%D1%98ive-izvore-energije.aspx