Posjeta preduzećima koja su dobila sredstva iz projekta podrške

Divos_dooU okviru nadzora realizacije aktivnosti Programa podrške unapređenju konkurentnosti i internacionalizacije privrede, predstavnici Privredne komore Republike Srpske i Opštine Teslić posjetili su privredna društva iz ove lokalne zajednice, Divos d.o.o. i Elite-fashion d.o.o.
Projekat se odnosi na podršku proizvodnim privrednim društvima u vidu sufinansiranja procesa uvođenja, sertifikacije i resertifikacije standarda kvaliteta, aktivnosti pristupa tržištima (izrada promotivnog materijala, internet stranice, pripreme za izlaganja na sajmovima, bredniranje) i obuke radne snage u skladu sa Pravilnikom o načinu i uslovima korištenja sredstava za podršku privrednim društvima.
Cilj programa je da se kroz realizaciju projektnih aktivnosti utiče na ostvarenje četiri cilja: investiranje, zapošljavanje, povećanju prodaje i izvoza. Ukupna vrijednost projekta iznosi 332.000 KM, a 34 privredna društava ostvarila su pravo za korištenje sredstava.
Preduzećima Divos i Elite-fashion, koja se bave proizvodnjom radne i modne odjeće, odnosno pružanju usluge izrade mašinskog veza, u okviru ovog programa, sufinansirani su troškovi obuke radne snage za krojenje i šivanje odjevnih predmeta.
Privredna komora RS realizovala je program u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) i Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA)i opštinama Banja Luka, Doboj, Teslić, Laktaši, Gradiška i Kotor Varoš.

Print Friendly

Leave a Reply