Poslovni forum Bosna i Hercegovina – Republika Turska

Početna 9 Aktuelnosti 9 Poslovni forum Bosna i Hercegovina – Republika Turska

05.09.2022.

Obavještavamo Vas da će 06. septembra 2022. godine u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini doputovati predsjednik Republike Turske, gdin. Recep Tayyip Erdogan, u pratnji turskih privrednika.

Tom prilikom, Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u saradnji sa DEIK-om (Odborom za ekonomske odnose sa inostranstvom Republike Turske),  organizuje Poslovni forum Bosna i Hercegovina – Republika Turska.

Forum će se održati u Hotelu Novotel Sarajevo Bristol (Adresa: Fra Filipa Lastrića, 71000 Sarajevo) sa početkom registracije učesnika u 16.00 časova.

Programom je predviđen koktel dobrodošlice i networking između privrednika, nakon čega slijedi plenarna sesija Foruma na kojoj će se obratiti predsjednici VTK/STK BIH i DEIK-a, te visoki zvaničnici dvije zemlje. Poslije plenarne sesije održaće se poslovni susreti privrednika grupisani po privrednim sektorima.

Cilj foruma je unapređenje saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Turske, u pogledu spoljnotrgovinske razmjene i zajedničkih ulaganja.

Ovim putem  Vas  pozivamo  da uzmete ućešće na događaju.

Želimo naglasiti da se zbog prisustva državnih zvaničnika, mjere sigurnosti podižu na najveći nivo, te se privrednici koji žele učestvovati na forumu, obavezno moraju prethodno elektronski prijaviti  na sljedećem linku (kopirati link i otvoriti u pretraživaču): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdRt-iWeZHtkYojechGAq-PzxVr_hR66HvVJNBLhHlG0wiCUg/viewform?usp=sf_link

Prilikom same registracije na dan događaja učesnici trebaju pokazati identifikacioni dokument. Tokom foruma učesnici su dužni strogo poštovati satnicu događaja.