Propisi u proceduri

Preferencijalni tretman domaćeg proizvoda ili usluge iz BiH

By | Aktuelnosti, Propisi u proceduri | No Comments

Upravni odbor Privredne komore Republike Srpske, na svojoj sjednici održanoj 27. septembra 2017. godine, usvojio je Uputstvo o uslovima, načinu i postupku izdavanja potvrde o domaćem porijeklu robe, usluga i radova u postupcima javnih nabavki, kao i prateće obrasce.

Uputstvo i obrasci dostupni su na ovom linku:  https://komorars.ba/poslovno-okruzenje/normativni-okvir/privredno-sistemske-oblasti/javne-nabavke/

Navedeno Uputstvo sadrži i odredbe o ovlaštenju područnih privrednih komora za izdavanje potvrde, pa skrećem posebnu pažnju kolegama u područnim komorama da se upoznaju sa sadržajem Uputstva. Pročitajte ih i popunite Obrasce!

Uputstvo stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja na Oglasnoj tabli Komore i internet stranici Komore, odnosno 10.10.2017. godine, kada će kolega Vladimir Blagojević objaviti tu informaciju na web site Komore u dijelu „Novosti iz Komore“!

Molim Vas da popunite i ovjerite neophodne obrasce te da ih skenirate pa pošaljete do sekretara. Prilikom preuzimanja potvrde dostaviti originalne obrasce!

Pitanja za postupak procjene uticaja propisa na Zakonu o APIF

By | Propisi u proceduri | No Comments

Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju koordinator je postupka procjene uticaja propisa (PUP) na Zakon o Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF).

Dio tog postupka sprovodi se putem konsultacija sa zainteresovanim subjektima, korisnicima usluga APIF, u koju svrhu je pripremljen anketni obrazac o uslugama APIF.

Pozivamo vas da popunite obrazac kako bi obezbijedili neophodne informacije sa ciljem unapređenja aktivnosti i usluga ove agencije.

Popunjen obrazac možete dostaviti na e-mail: miroslavm@komorars.ba ili draganak@komorars.ba

OBRAZAC: PITANJA ZA JAVNU RASPRAVU_14_10_2016

Radna verzija Ekonomske politike RS za 2016

By | Predlozi i inicijative, Propisi u proceduri, Uncategorized | No Comments

Vlada Republike Srpske na 8. posebnoj i 25. radno-konsultativnoj sjednici razmatrala je Radnu verziju Ekonomske politike Republike Srpske za 2016. godinu.

Prijedloge i sugestije možete dostaviti na mail: draganak@komorars.ba ili zeljkaj@komorars.ba

Radna verzija Ekonomske politike RS za 2016. godinu dostupna je na ovom linku.

Radna verzija Zakona o radu

By | Propisi u proceduri | No Comments

Vlada Republike Srpske, na svojoj 25. radno-konsultativnoj sjednici, održanoj 23.11.2015. godine, razmotrila je radnu verziju Zakona o radu.

U prvom čitanju ponuđenog teksta uočeno je niz neprihvatljivih odredbi i prijedloga rješenja koja zahtjevaju detaljnu i dubinsku analizu u veoma kratkom roku koji je ostavljen za davanje primjedbi, prijedloga i mišljenja.

Stoga, pozivamo poslovnu zajednicu da dostavi komentare, prijedloge, mišljenja i sugestije u vezi sa ponuđenom radnom verzijom kako bi se kreirali kvalitetni prijedlozi za korekciju ponuđenog teksta Zakona.

Radna verzija Zakona o radu dostupna je na ovom linku.

Dragana Kokot

Generalni sekretar

Rukovodstvo i kabinet predsjednika

Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka

+387 51 493-129

+387 51 493-126

Marko Savić

Rukovodilac Službe

Služba za pravne poslove

Branka Ćopića 6, Banja luka

+387 51 493-128

+387 51 493-126

Jelena Šušnjar

Stručni saradnik

Služba za pravne poslove

Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka

+387 51 493-128

+387 51 493-126

Print Friendly