Potpisan Sporazum o drumskom prevozu između BiH i Gruzije

BiH i GruzijaMinistar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko i zamjenik ministra ekonomije i održivog razvoja Gruzije David Kutsišvili /Khutsishvili/ potpisali su u Roterdamu Sporazum o drumskom prevozu između BiH i Gruzije.
Potpisani sporazum usaglašen je na pregovorima delegacija BiH i Gruzije održanim 4. i 5. novembra 2013. godine u Tbilisiju, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH.
Sporazum se primjenjuje na međunarodni putni prevoz putnika i tereta između BiH i Gruzije, u tranzitu preko njihovih teritorija i između teritorije treće zemlje i teritorije bilo koje od ugovornih strana, kao i na prevoz u povratku, koji se obavlja vozilima koja su registrovana na teritoriji bilo koje od ugovornih strana.
Na poziv komesara Evropske komisije Violete Bulc, Jusko učestvuje na ministarskom sastanku zemalja dunavskog regiona koji se održava u okviru TEN-T dana u Roterdamu, navodi se u saopštenju.
TEN-T dani ove godine imaju posebnu „Investicionu konferenciju“ posvećenu tome kako podstaći finansiranje saobraćajne infrastrukture.

Izvor: SRNA

Print Friendly

Leave a Reply