Potpisan Sporazum o uslužnom rješavanju materijalnih šteta iz osnova autoodgovornosti

Direktori „Drina osiguranja“ Milići, „Brčko gas osiguranja“ Brčko i „Nešković osiguranja“ Bijeljina potpisali su danas u Banjaluci Sporazum o uslužnom rješavanju materijalnih šteta iz osnova autoodgovornosti, prvi ovakve vrste na prostoru Republike Srpske, a koji će osiguranicima omogućiti bolje tretiranje i brže rješavanje odštetnih zahtjeva.
Sporazum su potpisali direktor „Drina osiguranja“ Milići Milomir Durmić, „Brčko gas osiguranja“ Brčko Cvijetin Softić i „Nešković osiguranja“ Bijeljina Milenko Mišanović i obavezali se da će direktno obrađivati i isplaćivati štete svojim osiguranicima ukoliko je štetni događaj izazvao osiguranik jednog od ova tri društva, a po polisi iz autoodgovornosti.
Durmić je nakon potpisivanja novinarima rekao da Sporazum podrazumijeva da osiguravajuće kuće svojim osiguranicima mogu direktno obrađivati i isplaćivati odštetne zahtjeve, nakon čega će se osiguravajuća društva unutar sebe inkasirati, dok su se ranije oštećeni morali obraćati društvu čiji je osiguranik pričinio štetu.
„Ovime će se osiguranik obraćati svojoj poznatoj osiguravajućoj kući sa kojom je i zaključio polisu“, pojasnio je Durmić.
On je naglasio da su ova tri osiguravajuća društva sklopila sporazum, jer je riječ o društvima koja u Srpskoj posluju već 20 godina, najbrže i najbolje isplaćuju odštetne zahtjeve, te nemaju problema sa kapitalom i tehničkim rezervama.
Prema njegovim riječima, kada osiguranik pretrpi štetu obrati se svom osiguravajućem društvu i ukoliko je krivac za udes osiguranik nekog od ovih društava, osiguranje direktno obrađuje i isplaćuje zahtjev, a društva unutar sebe naplaćuju.
Direktor „Nešković osiguranja“ Bijeljina Milenko Mišanović rekao je da je ovo prvi sporazum ove vrste u Srpskoj, koji se zaključuje prvenstveno u interesu osiguranika.
Direktor „Brčko gas osiguranja“ Brčko Cvijetin Softić rekao je da je sporazum zaključen na bazi međusobnog povjerenja ova tri društva.
Izvor: SRNA

Print Friendly

Leave a Reply