Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 383.998 KM za projekat „Centar za digitalizaciju, podizanje konkurentnosti i inovacije u MSP – DigIT“

Privredna komora Republike Srpske potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekat „Centar za digitalizaciju, podizanje konkurentnosti i inovacije u MSP – DigIT“. Projekat traje 18 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta iznosi  484.379,00 KM, od čega 383.998,39 KM su-finansira Evropska unija u okviru EU4Business-a.

Privredna komora RS je nosilac projekta, a partneri na realizaciji su Područna privredna komora Banja Luka, Inovacioni centar Banja Luka, te kompanije Saga NFG d.o.o. Banja Luka i Topinox d.o.o. iz Prnjavora.

Projekat će podići konkurentnost i inovacione kapacitete izvozno-orijentisanih malih i srednjih preduzeća (MSP) u metalskom sektoru Republike Srpske, kroz proces njihove digitalne transformacije.

Specifični ciljevi projekta su:

  • Poboljšati znanje o digitalnoj transformaciji MSP-a i podstaći primjenu inovacija digitalizacijom u metalskom sektoru
  • Povećati svijest kompanija o značaju i neophodnosti digitalne transformacije, povećavajući na taj način potražnju kompanija za digitalizacijom i poboljšavajući povezanost sektora metalo-prerade i sektora informaciono-komunikacione tehnologije (IKT).
  • Razviti održivu standardizovanu podršku za MSP u procesu digitalne transformacije i poboljšati eko-sistem za podršku digitalnoj transformaciji.
  • Poboljšati znanja i povećati svijesti u vezi sa upravljanjem krizama, izradom planova kontinuiteta poslovanja, digitalizacijom i reinženjeringom poslovnih procesa, korišćenjem savremenih IKT alata za poslovanje, komunikaciju i prodaju proizvoda, kao i za pružanje zdravstvene zaštite i bezbjednosti na radu.

Projekat „Centar za digitalizaciju, podizanje konkurentnosti i inovacije u MSP – DigIT“ su-finansira Evropska unija putem EU4Business projekta koji zajednički provode GIZ, UNDP i ILO u okviru Strategija lokalnog razvoja – Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Republike Njemačke (BMZ). www.eu4business.ba

Print Friendly

Leave a Reply