Potpisan ugovor o dodjeli grant sredstava za projekat „PPŽ RS – Podrška preduzetništvu žena Republike Srpske“

Direktor Privredne komore Republike Srpske, Pero Ćorić, potpisao je juče, u agenciji Eda u Banjoj Luci, ugovor o dodjeli grant sredstava, koji je namijenjen realizaciji projekta „Podrška preduzetništvu žena Republike Srpske“.

Riječ je o projektu Privredne komore Republike Srpske, koji je usmjeren na jačanje konkurentnosti i saradnje žena u preduzetništvu. Vrijednost projekta je 63.417,26 KM, od kojih grant sredstva čine 44.997,26 KM.

Osim toga, juče je potpisan i ugovor koji se odnosi na podršku implementaciji projekta “Etno preduzetnica” Humanitarnog udruženja žena „Duga“ iz Banjaluke čiji je cilj doprinos jačanju ženskog preduzetništva u Banjaluci i okolnim opštinama, kao i očuvanje starih zanata. Vrijednost projekta je 41.930 KM, od kojih grant sredstva čine 35.000 KM.

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske, kao jedan od glavnih partnera projekta „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“, imalo je značajnu ulogu u procesu izbora projekata za podršku preduzetništvu žena. U predstojećem periodu, intenzivna saradnja sa Ministarstvom privrede i preduzetništva Republike Srpske će se nastaviti kroz aktivnosti na monitoringu realizacije ovih projekata, kao i razvijanju SIEM-a kao budućeg instrumenta Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske za podršku implementacije strategija razvoja.

Potpisivanju ugovora prisustvovli su Zoran Savić, pomoćnik ministra privrede i preduzetništva Republike Srpske, Mira Zvonar, direktorica Humanitarnog udruženja žena „Duga“ iz Banjaluke,  Pero Ćorić, direktor Privredne komore Republike Srpske i Zdravko Miovčić, direktor Ede.

Poslije potpisivanja ugovora, Bojan Kovačević, pravni savjetnik u Edi, objasnio je pravila i sve elemente  važne za realizaciju ugovora.

Projekat „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“, finansira Sida putem Ambasade Švedske u BiH.

20190605_12301320190605_123034

 

Print Friendly

Leave a Reply