Potpisani ugovori sa konsultantima za digitalnu transformaciju CDT PKRS

U cilju što kvalitetnije pripreme konsultanata za odlazak u privredna društva,  u Privrednoj komori Republike Srpske je održan sastanak u okviru Programa podrške digitalnoj transformaciji MSP za 2021. godinu.

Na sastanku su potpisani i ugovori sa sertifikovanim konsultantima za obavljanje ovog dijela posla u okviru Projekta “DigIT SME”.

Podsjećamo, obuka konsultanata Centra za digitalnu transformaciju (CDT) PKRS, koja je realizovana u okviru projekta „Centar za digitalizaciju, podizanje konkurentnosti i inovacije u MSP – DigIT SME“, završena je u aprilu 2021. godine. U periodu od 2. do 4. aprila, održane su obuke za Osnovni modul, a 10. i 11. aprila za modul A: Digitalna transformacija (poslovni modeli i procesi) i modul B: e-trgovina/e-marketing i društveni mediji. Nakon održanih obuka, kandidati su sertifikovani od strane austrijskog akreditacionog tijela WKO/WIFI.

EU4Business podstiče razvoj preduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj, s ciljem jačanja ekonomije BiH. EU4Business je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura). Projekat zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine. EU4Business je dio programa „Lokalne razvojne strategije – Program lokalne samouprave i ekonomskog razvoja u BiH“, koji podržava vlada SR Njemačke. Za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4business.ba.

 

Print Friendly

Leave a Reply