Poziv kompanijama za učešće na poslovnim susretima i posjeta sajmu „Aluminum 2018“ u Dizeldorfu

Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske, uz podršku Evropske mreže preduzetništva i suorganizaciji EEN-a Sjeverne Rajne-Vestfalije, Privredne komore Dizeldorfa, organizuje u Njemačkoj poslovnu misiju za bosanskohercegovačke kompanije-dobavljače iz metaloprerađivačkog, elektro i sektora autoindustrije. U okviru poslovne misije planirano je održavanje poslovnih sastanaka domaćih i njemačkih kompanija (B2B susreti) i posjeta sajmu „Aluminum messe 2018“.

Poslovna misija  će se realizovati u periodu od  08. do 10. oktobra 2018. godine u Dizeldorfu.

Preliminarnim programom je predviđen sljedeći sadržaj:

  • 08. oktobar 2018. – odlazak iz Sarajeva za Dizeldorf;
  • 09. oktobar 2018. – B2B sastanci bh. i njemačkih kompanija;
  • 10. oktobar 2018. – posjeta sajmu „Aluminum messe 2018“ i povratak iz Dizeldorfa u Sarajevo.

Detaljan preliminarni program možete pogledati u prilogu.

Tokom B2B sastanaka bh. kompanije – učesnice će imati priliku predstaviti svoje kompanije i usluge njemačkim kompanijama iz metalnog sektora (metalne konstrukcije i inženjering, metaloprerađivački sektor i proizvodnja alata, autoindustrija), kao i iz elektro sektora.

Kao što se može vidjeti u priloženom  preliminarnom  programu, planirana je i jednodnevna posjeta vodećem svjetskom sajmu aluminijske industrije – „Aluminum Messe 2018“. Sajam na jednom mjestu okuplja proizvođače sirovog aluminija, proizvođače poluproizvoda i proizvoda od aluminija, te proizvođače opreme za površinsku zaštitu i obradu profila. Na površini od 80.000 m2 sajam svake druge godine okupi više od 1.000 izlagača iz različitih zemalja svijeta i privuče više od 27.000 posjetilaca. U prilogu možete pronaći pregled  izlagača na sajmu „Aluminum Messe 2018“, a sve informacije o sajmu možete pronaći na zvaničnoj web stranici događaja: www.aluminium-messe.com.

Želimo napomenuti da će biti organizovan i obilazak jedne njemačke kompanije iz sektora metalne industrije.

Kriteriji za učešće kompanija:

  • Kompanija mora da pripada jednom od sljedećih sektora industrije: metalnom sektoru (metalne konstrukcije i inženjering, metaloprerađivački sektor i proizvodnja alata), sektoru autoindustrije (dobavljač za autoindustriju), kao i elektro sektoru;
  • Neophodno je da predstavnici kompanija aktivno koriste engleski ili njemački jezik (radi adekvatnog predstavljanja kompanije na događaju)

Sve kompanije iz navedenih oblasti koje imaju interes da učestvuju u ovoj poslovnoj misiji molimo da ispune priloženu prijavu i dostave je najkasnije do 07.09.2018. godine na e-mail:  gordanas@komorars.ba ili na fax: 051 215 565. Kontakt u Privrednoj komori Republike Srpske je Gordana Višekruna (051 222 986).

Napomene:

–              Troškove smještaja i prevoza snose same kompanije.

–              Kotizacija za učešće na ovom događaju se ne naplaćuje.

–              Besplatan ulaz na sajam  „Aluminum Messe 2018“

–              Tokom B2B  susreta obezbjeđeni su ručak i osvježenje za bh. kompanije.

2018-08-27-Preliminarni program Dusseldorf Poslovna misija

Pregled izlagaca na sajmu Aluminum mese 2018

PRIJAVA PKRS

Print Friendly

Leave a Reply