Poziv na besplatnu vakcinaciju privrednika i zaposlenih

By 25. марта 2021. Novosti iz Komore, slide No Comments

Privredna komora Srbije uz podršku Vlade Republike Srbije, obezbijedila je putem Komorskog investicionog foruma zemalja Zapadnog Balkana (KIF ZB6), čije su članice privredne komore zemalja u regionu, proces imunizacije za privrednike i njihove zaposlene.

Imunizacija vakcinom AstraZeneca zakazana je za predstojeći vikend, odnosno u subotu i nedelju 27. i 28. marta u Beogradu, od 09.00-16.00 časova, zbog čega pozivamo sve zainteresovane privrednike da se popunjavanjem podataka na ovom linku prijave najkasnije do petka, 26. marta 2021. godine, kako bi spisak prijavljenih uputili kolegama u Privrednu komoru Srbije.

Za proces imunizacije na raspolaganju je do 10.000 vakcina, stoga pozivamo privredne subjekte da sve zainteresovane za vakcinaciju prijave putem navedenog linka, u najkraćem mogućem roku, kako bi se sagledao broj zainteresovanih iz svih zemalja i procijenila mogućnost obezbjeđivanja vakcinacije većem broju zaposlenih.

Lokacija na kojoj će biti vršena imunizacija je Beogradski sajam.

Za vakcinaciju privrednika iz regiona biće otvorene posebne kabine u okviru Sajma gdje se inače organizuje vakcinaciju građana, a kako u ovom trenutku ne znamo u kojoj hali i odakle će se ulaziti u halu, Privredna komora Srbije (PKS) će organizovati vidljive info pultove u okviru Sajma kako bi upućivala privrednike ka mjestu vakcinacije. Svi koji su na spisku, u skladu sa tim kako organizuju svoj put, moći će da dođu u tom vremenskom periodu i da sačekaju vakcinaciju. Zaposleni iz PKS će biti na licu mjesta oba dana kako bi pružili podršku.

NAPOMENA: Prilikom vakcinacije popunjava se jedan standardizovan  formular (koji sadrži i saglasnost za vakcinaciju) i to popunjavanje zahtjeva vrijeme zbog čega vas napominjemo da formular koji je u elektronskoj formi štampate i popunite ručno unaprijed, te ponesete sa sobom na vakcinaciju. Na ovaj način će se znatno ubrzati postupak vakcinacije tokom vikenda na beogradskom Sajmu. Na vakcinaciji sa sobom obavezno morate imati pasoš.

Formular je dostupan na kraju ovog teksta i povezan je linkom.

NAPOMENA: Prevoz do Beograda i nazad obezbjeđujete u sopstvenoj režiji, ali ste oslobođeni plaćanja vakcinacije i obaveze posjedovanja PCR testa prilikom ulaska u Republiku Srbiju, pod uslovom da u R. Srbiju ulazite na graničnim prelazima direktno iz Republike Srpske, odnosno BiH. Privredna komora Srbije najaviće povećan promet subjekata na graničnim prelazima.

formular vakcinacija

Print Friendly

Leave a Reply