Poziv na konferenciju „Digitalna transformacija i nove poslovne prilike za mala i srednja preduzeća“

  • Početna
  • 9
  • Početna
  • 9
  • slide
  • 9
  • Poziv na konferenciju „Digitalna transformacija i nove poslovne prilike za mala i srednja preduzeća“

07.06.2024.

Pozivamo Vas na konferenciju „Digitalna transformacija i nove poslovne prilike za mala i srednja preduzeća“, koja će se održati u prostorijama Europe House (Maršala Tita 62) u Sarajevu, 13.06.2024. godine, sa početkom u 9:30 časova.

Na ovoj konferenciji biće predstavljene provedene aktivnosti i najznačajniji rezultati projekta “Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini / EU4DigitalSME“, koji finansira Evropska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Projekat ima za cilj povećanje kapaciteta Bosne i Hercegovine za podršku razvoja privatnog sektora kroz inovacije i digitalizaciju.

Učesnici će tokom konferencije imati priliku da se upoznaju s najučinkovitijim tehnikama i metodama za primjenu alata za prenos znanja, te da čuju neke od primjera dobre prakse u digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini.

U toku ove konferencije biće predstavljeni rezultati studija procjene spremnosti malih i srednjih preduzeća u BiH za digitalnu transformaciju, pružajući uvid u trenutne izazove i prilike za unapređenje poslovanja putem digitalnih tehnologija i inovacija.

Organizacijom ovog događaja želi se naglasiti važnost podrške malim i srednjim preduzećima na putu njihove digitalne transformacije, a sve sa ciljem da se lakše prilagode promjenama, usvoje moderne tehnologije i inovativne poslovne modele koji mogu unaprijediti njihovo poslovanje, poboljšati poslovne rezultate te otvoriti put ka novim kupcima i tržištima.

Molimo sve zainteresovane da se prijave na konferenciju najkasnije do utorka, 11.6.2024. godine putem linka.

Poziv-na-konferenciju-13.06.2024.pdf

Agenda-konferencije-13.06.2024.pdf