Poziv na online edukaciju „Primjena 4.0 industrijskog modela za unapređenje poslovanja“

Privredna komora Republike Srpske organizuje dvodnevnu online edukaciju na temu „Primjena 4.0 industrijskog modela za unapređenje poslovanja“, koja će se održati u utorak i srijedu, 16. i 17.03.2021. godine sa početkom u 12:00 časova putem Zoom linka.

Cilj edukacije: Kod učesnika probuditi ili produbiti svijest o nužnim promjenama koje donosi moderno digitalno doba, sa posebnim aspektom na industrijske operacije. Učesnici će dobiti pregled osnovnih koncepata, metoda i primjera iz prakse vezanih za planiranje i implementaciju tzv. digitalne fabrike, tj. Industrije 4.0. Konačno, na webinaru ćemo se neizostavno osvrnuti na naše domaće regionalne industrijske teme i probleme, te i sa ovog aspekta rasvijetliti važnost širanje progresivne poslovne kulture.

Predavači na edukaciji su:

  • Advan Begović – Simens Mobility, Munchen, Njemačka. Advan je rukovodilac sektora za strateško planiranje i razvoj poslovanja u Siemensovoj diviziji koja se bavi razvojem, proizvodnjom i ugradnjom transportnih Sistema zasnovanih na šinskim vozilima, kao npr. Sistemi i vozila za tramvajski, željeznički i metro transport. Tokom svoje karijere je stekao značajne kompetencije na polju unapređenja i digitalizacije poslovanja. Doktorirao je na prestižnom njemačkom univerzitetu RWTH Aachen.
  • Zoran Đurđević – Kala konsalting. Beograd, SR Srbija. Zoran je jedan od pionira u oblasti ERP sistema i planiranja proizvodnje na području Ex-Yu. Radeći za brojne industrijske organizacije, a poslije i kao osnivač vlastite konsultantske kuće Kala, učestovao je ili vodio mnoge projekte digitalizacije poslovnih aktivnosti. Trenutno radi na omasovljavanju raznih segmenata digitalne proizvodnje u objedinjen koncept Industrije 4.0
  • Tarik Kadrispahić – Targer Engineering & Consulting, Sarajevo, Bosna i Hercegovina. Tarik je suosnivač i direktor konsultantske kuće Targer, čija je ključna misija upravo optimizacija industtrijskih operacija u BiH i regiji SEE. Svoje kompetencije zasnovane na konceptu Lean menadžmenata (Toxota Production System) stekao je radeći u industriji automobilskih dijelova. Danas je ova filozofija poslovanja opšteprihvaćena u svim granama industrije, a firma Targer je jedan od regionalnih lidera u njenoj implementaciji.

Edukacija se organizuje u okviru projekta „Centar za digitalizaciju, podizanje konkurentnosti i inovacije u MSP – DigIT SME“, koji implementira Privredna komora RS, u partnerstvu sa privrednim društvima Saga NFG d.o.o. Banja Luka i Topinox d.o.o. Prnjavor, te Područnom privrednom komorom Banja Luka i Inovacionim centrom Banja Luka, koji sufinansira Evropska unija kroz EU4Business.

Cilj projekta je podići konkurentnost i inovacione kapacitete izvozno-orijentisanih malih i srednjih preduzeća (MSP) metaloprerađivačke i mašinske industrije Republike Srpske.

Jedna od projektnih aktivnosti usmjerena je na unapređenje znanja i vještina malih i srednjih preduzeća na polju primjene digitalne transformacije.

Takođe, ključne aktivnosti projekta odnose se na jačanje kapaciteta Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Republike Srpske, u cilju pružanja podrške privrednim društvima na polju digitalne transformacije, na organizaciju edukacija za zasposlene u CDT PKRS, izradu platforme za e-learning, obuke konsultanata, te izradu i implementaciju digitalnih mapa, u najmanje deset privrednih društava iz metalne industrije Republike Srpske, kako bi se pružila podrška privrednim društvima iz metalnog sektora u procesu digitalizacije.

Edukacija je besplatna za sve učesnike, a link za pristup obuci će Vam biti dostavljen na mail nakon izvršene prijave. Prijaviti se možete na e-mail adresu sonjam@komorars.ba do 15.03.2021. godine do 14 časova.

S obzirom da je edukacija interaktivnog tipa, molimo sve učesnike da obezbijede mikrofon i kameru.

U prilogu poziva dostavljamo Vam program edukacije, te se nadamo da ćete prepoznati značaj ponuđene teme i prijaviti se za učešće.

Program – Industrija 4.0

Print Friendly

Leave a Reply