Poziv na online edukaciju „Skladištenje i čuvanje podataka u MSP (Cloud sistemi, Cyber security i Big data)“

Privredna komora Republike Srpske organizuje jednodnevnu online edukaciju na temu „Skladištenje i čuvanje podataka u MSP (Cloud sistemi, Cyber security i Big data)“, koja će se održati u srijedu, 11.11.2020. godine sa početkom u 10:00 časova putem Cisco Webex linka.

Cilj edukacije je: upoznavanje  učesnika  sa  novim tehnologijama skladištenja i čuvanja podataka, koje doprinose smanjenju troškova poslovanja, povećanju dostupnosti i efikasnosti razmjene podataka i informacija; upoznavanje  učesnika  sa  pojmom  Cyber  napad  i  predstavljanje najboljih  načina  zaštite; upoznavanje  sa  prednostima  korištenja  Cloud  sistema  i predstavljanje najboljih praksi za upravljanje Cloud-om; predstavljanje Big data koncepta i njegovog značaja za mala i srednja preduzeća.

Predavači na edukaciji su Darko Marinković, Dejan Jarić i Boško Kecman iz LANACO Edukacionog Centra – IT edukacionog centra sa najširim portfoliom usluga u BiH i najvećim brojem sertifikovanih trenera iz različitih oblasti.

Edukacija se organizuje u okviru projekta „ShareIT Platform – Platforma za razmjenu relevantnog IT iskustva, informacija, znanja i obuka, tj. ponude i potražnje proizvoda i usluga“, koji implementira Privredna komora RS, u okviru programske podrške Centralno-evropske inicijative (CEI). Takođe, edukacija je podržana i od strane Evropske mreže preduzetništva (EEN).

Cilj projekta ShareIT Platform je pružanje podrške poslovnim subjektima u suočavanju s vanrednom situacijom, izazvanu virusom COVID 19, pomoću IT alata koji je u stanju da brzo odgovori na potrebe MSP-a.

Prvi specifični cilj je povećanje IT i digitalnih kapaciteta MMSP kroz proces unapređenja znanja i vještina u cilju primjene savremenih IT alata i tehnologija u komunikaciji i poslovnim procesima. Drugi specifični cilj je povezivanje i unapređenje saradnje MMSP iz različitih sektora u cilju razmjene informacija, prenosa znanja i najboljih praksi u pogledu raspoloživih kapaciteta, postojećih lanaca vrijednosti i mogućnosti proizvodnje potrebnih proizvoda u uslovima COVID-a.

Projekat će omogućiti privrednim društvima da putem posebne platforme za razmjenu informacija, znanja i iskustava, koja će se razviti kroz projekat, omogući realizaciju poslovnih aktivnosti i u uslovima COVID-a.

Ciljna grupa su izvozno orijentisana privredna društva, koja su se suočila sa posljedicama pandmije, izazvane virusom COVID 19.

Edukacija je besplatna za sve učesnike, a link za pristup obuci će Vam biti dostavljen na mail nakon izvršene prijave. Prijaviti se možete putem linka: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=YUp2YsEZNkaVFZEeXe1dqjTBNonBW1RClFqD4RTDMjpUOE9SSDNEVVlRSFJOVUhKOTFLSFQ2SEoxVi4u

U prilogu Vam dostavljamo program edukacije, te se nadamo da ćete prepoznati značaj ponuđene teme i prijaviti se za učešće,

Poziv_Skladištenje i čuvanje podataka u MSP (Cloud sistemi, Cyber security i Big data)

Program_Cloud sistemi, Cyber security i Big data

Print Friendly

Leave a Reply