Poziv na promociju elektronske platforme i nove Viber zajednice „INFOBIZ PKRS“

Početna 5 Digitalna transformacija 5 Poziv na promociju elektronske platforme i nove Viber zajednice „INFOBIZ PKRS“

Privredna komora RS vas poziva na promociju elektronske platforme i nove Viber zajednice „InfoBiz PKRS“ i ostalih rezultata projekta „Kreiranje podrške/help deska za održavanje i unapređenje poslovanja MSP u uslovima uzrokovanim COVID 19 – HELP DESK“, koji će se održati u utorak 21.03.2023. godine, sa početkom u 11:00 časova, u prostorijama Privredne komore Republike Srpske (Branka Ćopića 6, 78 000 Banja Luka).

Na osnovu iskazanih potreba privrede, Privredna komora je u proteklom periodu razvila novu elektronsku platformu i Viber zajednicu „InfoBiz PKRS“, sa ciljem unapređenja informisanosti privrede i komunikacije sa komorskim sistemom. Korištenjem ove platforme privrednici će biti u mogućnosti da se na brži i jednostavniji način informišu i učestvuju u aktivnostima Komore. Korisnici platforme će imati, na jednom mjestu, pregled propisa u proceduri i onih koji su stupili na snagu, a koji su značajni za privredu, zatim pregled javnih poziva objavljenih za sufinansiranje poslovnih aktivnosti, aktuelnih edukacija, B2B susreta i drugih komorskih aktivnosti.

U okviru promocije, dikutovaće se i o značaju digitalizacije privrede i usluga, a u svrhu unapređenja poslovanja kao i značaja primjene principa zelene ekonomije.

„InfoBiz PKRS“ digitalna platforma razvijena je kroz projekat „Kreiranje podrške/help deska za održavanje i unapređenje poslovanja MSP u uslovima uzrokovanim COVID 19 – HELP DESK“, a koji sufinansira Evropska unija kroz program EU4Business Recovery. Projekat ima za cilj unaprijediti znanje i kapacitete MSP kako bi održali kontinuitet poslovanja u kriznim uslovima poslovanja, kao što je COVID-19. Projektne aktivnosti se odnose na uspostavljanje jedinstvene digitalne platforme „InfoBiz PKRS“, edukaciju i informisanje sektora MSP, organizacija online bilateralnih susreta, putem B2B platforme, kao i promocija projektih aktivnosti.

Molimo vas da svoje prisustvo potvrdite najkasnije do ponedjeljka, 20.03.2023. godine, putem link-a https://edukacije.komorars.ba/event/promocija-elektronske-platforme-i-nove-viber-zajednice-infobiz-pkrs/ ili na e-mail adresu zeljkaj@komorars.ba, a kontakt osoba u PKRS je Željka Milić, 051/493-138.

InfoBiz društvene mreže-02

Aktuelno

Poziv na radionicu „Kako poboljšati poslovanje preduzeća koristeći EU instrumente podrške“

Poziv na radionicu „Kako poboljšati poslovanje preduzeća koristeći EU instrumente podrške“

Cilj radionice je upoznavanje preduzeća sa instrumentima za unapređenje njihovih inovativnih kapaciteta korišćenjem digitalnih tehnologija i EU instrumenata podrške. Zahvaljujući digitalnim rješenjima i EU instrumentima, uz odgovarajuću podršku i raspoložive alate, kao i kroz saradnju sa predstavnicima javnog sektora i naučno-istraživačkih institucija, preduzeća mogu značajno unaprijediti svoje poslovanje.

Konferencija “Zelena ekonomija – Pokretač održivog razvoja privrede RS”

Konferencija “Zelena ekonomija – Pokretač održivog razvoja privrede RS”

Cilj Konferencije je podizanje svijesti o značaju obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i zelene ekonomije, kako bi se iskoristili ukupni potencijali ostvarivih mjera energetskih ušteda i informisanje privrede o izazovima koji dolaze uvođenjem mehanizma za oporezivanje roba koje se uvoze u EU i pri čijoj se proizvodnji oslobađa velika količina ugljen-dioksida (CO2).

Poziv na online događaj „Digitalizacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru“ – EEN WB++ “Pitch & Match“

Poziv na online događaj „Digitalizacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru“ – EEN WB++ “Pitch & Match“

Pozivamo Vas da učestvujete na online događaju EEN WB++ ”Pitch & Match” – misija online IKT kompanija za mala i srednja preduzeća aktivna u području digitalizacije na temu: “Digitalizacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru”.
Imajući u vidu značaj proizvodnje hrane i potrebu povećanja produktivnosti agro-food sektora, ovaj događaj će biti posvećen digitalizaciji poljoprivrede kao važnom faktoru za povećanje produktivnosti ovog sektora. Organizacija ovog događaja je planirana 10. maja 2023. godine od 10.00 do 12.00 časova.