Poziv na saradnju – posjeta sajamu XYLEXPO 2022 – Svjetsko Bijenale tehnologije za obradu drveta, opreme, materijala i pribora za industriju namještaja – Milano – 12. do 15. oktobar

Početna 9 Najave događaja 9 Poziv na saradnju – posjeta sajamu XYLEXPO 2022 – Svjetsko Bijenale tehnologije za obradu drveta, opreme, materijala i pribora za industriju namještaja – Milano – 12. do 15. oktobar

12.08.2022.

ICE – Agencija za promociju u inostranstvu i internacionalizaciju italijanskih preduzeća, kancelarija u Sarajevu, u saradnji sa italijanskim udruženjem proizvođača mašina i alata za obradu drveta (ACIMAL) te sajamskom kućom iz Milana (Fiera Milano), organizuje  posjetu delegacija iz dvadesetak zemalja svijeta sajmu XYLEXPO 2022, koji će se održati u Milanu (Rho) od 12. do 15. oktobra 2022.

Sajam je posvećen tehnologijama i alatima za obradu drveta i proizvodnju namještaja s posebnim naglaskom na održivost životne sredine i energetsku efikasnost.

Detaljnije informacije o ovoj sajamskoj manifestaciji dostupne su na Internet stranici https://www.xylexpo.com/en/

Kako bi što veći broj posjetilaca mogao upoznati ovu specijalizovanu izložbu organizator sajma u saradnji s ICE Agencijom predviđa pozvati i ugostiti i jednu manju delegaciju iz Bosne i Hercegovine.

S tim u vezi napominjemo da ovaj poziv uključuje pokrivanje sljedećih troškova za jednog predstavnika firme:

–       troškovi povratne avionske karte Sarajevo-Milano-Sarajevo (ili letovi iz Zagreba ili Beograda); 

–       3 noćenja (s doručkom), IN 11.10. – OUT 14.10.

–       transfer od/do aerodroma i hotela (grupni prijevoz u određena vremena)

–       svakodnevne transfere hotel-sajam

–       ulaznica na sajam sa svim promotivnim materijalima 

Eventualne dodatne osobe iz firme/osobe u pratnji, same snose kompletne troškove putovanja te nadoplatu za dvokrevetnu sobu ili smještaj u jednokrevetnoj sobi.

Od učesnika se očekuje:

–       učešće na organizovanim  B2B sastancima s italijanskim izlagačima,

–       poznavanje engleskog jezika kako bi bili u stanju da samostalno obavljaju razgovore sa italijanskim partnerima

Firme koje budu zainteresovane da jedan njihov predstavnik posjeti sajam o trošku ICE-a na navedeni način treba da što je prije moguće, a najkasnije do 19. avgusta 2022. popune obrazac prijave/kandidature na slijedećem linku: XYLEXPO COMPANY PROFILE koji će direktno biti proslijeđen italijanskom udruženju ACIMALL koje će izvršiti konačnu potvrdu učesnika te organizovati i ugovoriti b2b sastanke sa italijanskim izlagačima.

Predviđeno je da delegacija iz Bosne i Hercegovine uključi predstavnika 4 kompanije iz Republike Srpske. Odabir učesnika, kako je gore navedeno, vrši italijansko udruženje ACIMALL.

Budući da se prijavljivanje vrši online putem gore navedenog linka, napominjemo da je potrebno da informaciju o izvršenoj prijavi dostavite i nama na mejl kako bismo mogli dalje pratiti korespondenciju i pružati logističku podršku u uspostavljanju potencijalne saradnje sa Italijanskim partnerima.

Za sve dodatne informacije, kontakt osoba u Privrednoj komori Republike Srpske je Gordana Višekruna (gordanas@komorars.ba, 051 493 123), a u ICE Agenciji Muris Goralija (033/276 560, e-mail: sarajevo@ice.it).