Poziv na stručnu diskusiju: „OBRAZOVANJE, ZAPOŠLJAVANJE I PRIVREDA“ – Tržište rada u RS – trenutno stanje, izazovi i prespektive iz ugla privrednika

By 5. новембра 2019. Novosti iz Komore, slide No Comments

Poštovani članovi Privredne komore Republike Srpske,

Pozivamo Vas da se prijavite za učešće na stručnoj diskusiji na temu: „OBRAZOVANJE, ZAPOŠLJAVANJE I PRIVREDA“  – Tržište rada u RS – trenutno stanje, izazovi i prespektive iz ugla privrednika koja će se održati 12.11.2019. godine u zgradi Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Banjaluci (Konferencijska sala). Kontakt za prijave u Privrednoj komori Republike Srpske (dalje u tekstu: Komora) je Jelena Đurić na e-mail adresu jelenadj@komorars.ba

Organizatori stručne diskusije su Savjet stranih investitora/Foreign investors Council (SSI/FIC), Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske i Privredna komora Republike Srpske. Pored predstavnika navedenih institucija, učešće će uzeti i predstavnici Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS, Ministarstva prosvjete i kulture RS, Ministarstva za naučnotehniloški razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, Zavoda za zapošljavanje RS, poslodavaca i investitora.

Cilj stručne diskusije je osvrt na probleme i dileme koji trenutno postoje generalno na tržištu rada BiH sa posebnim fokusom na tržište rada Republike Srpske, zakonsku regulativu u oblasti rada i zapošljavanja, te sveprisutniji problem neadekvatnosti obrazovnog sistema sa potrebama privatnog sektora.

U okviru stručne diskusije biće organizovana dva panela (Panel 1 – Zapošljavanje, raspoloživost radne snage i fleksibilne forme zapošljavanja i Panel 2 – Obrazovanje, priprema za rad i tržišta rada) i info sesiju na kojoj će predstavnici međunarodnih organizacija predstaviti programe raspoloživih donatorskih sredstva za privredu.

Leave a Reply