Poziv privrednicima da organizuju ugovoreni prevoz radnika

Shodno odluci Štaba za vanredne situacije grada Banja Luka od 24. marta 2020. godine, kojom se od četvrtka 26. marta 2020. godine, u potpunosti ukida javni prevoz na području Banjaluke, a za potrebe zdravstvenih radnika i drugih neophodnih službi biće organizovan tzv. koridorski prevoz na linijama 17, 17A i 1, Privredna komora Republike Srpske informisala je privrednike da za potrebe obezbjeđivanja prevoza radnika u privrednim društvima mogu postupiti prema odredbi člana 11. Odluke o bezbjednosti saobraćaja na putevima grada Banja Luka.

Ovim članom definisano je da trasu kretanja autobusa, autobuska stajališta i vremenski period, za prevoz lica za vlastite potrebe i ugovoreni prevoz odobrava gradski organ uprave nadležan za poslove saobraćaja, što znači da privrednici koji imaju potrebu da u ovim uslovima organizuju ugovoreni prevoz radnika, trebaju kontaktirati Odjeljenje za saobraćaj i puteve grada Banja Luka za dobijanje odobrenja.

Privredna komora Republike Srpske preporučila je da ugovore o prevozu radnika privrednici zaključe sa prevoznicima koji su do sada obavljali gradsko-prigradski prevoz putnika na teritoriji grada Banja Luka, koji zbog ukidanja redovnog javnog linijskog prevoza imaju slobodne kapacitete i koji su u potpunosti primjenili mjere zaštite za sprečavanje širenja virusa korona.

Print Friendly

Leave a Reply