Poziv: Učestvujte na Ekonomskom forumu o regionalnoj saradnji na zapadnom Balkanu

Unija privrednih komora Albanije, Privredna komora Srbije i Privredna komora Sjeverne Makedonije organizuju Ekonomski forum o regionalnoj saradnji na zapadnom Balkanu, koji će biti održan u hotelu Alexander Palace u Skoplju, u četvrtak, 29. jula 2021.godine, sa početkom u 9:30 sati. Forum se održava pod okriljem Evropske mreže preduzetništva, a jedan od koorganizatora je Privredna komora Republike Srpske.

Skopski ekonomski forum o regionalnoj saradnji organizuje se u okviru Inicijative za četiri slobode (kolokvijalno poznatu kao „Mali Šengen“), koju su lideri Albanije, Sjeverne Makedonije i Srbije pokrenuli u oktobru 2019. godine.

Primarni cilj inicijative je učiniti postojeće regionalne inicijative efikasnijim kako bi se postigli praktični i vidljivi rezultati za građane zapadnog Balkana. Inicijativa dovodi do uspostavljanja zajedničkog regionalnog tržišta, koje bi, kao prelazni oblik, trebalo približiti regiju Evropskoj uniji i ubrzati put ka punopravnom članstvu.

Forumu će prisustvovati predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, premijer Republike Albanije Edi Rama i premijer Republike Sjeverne Makedonije Zoran Zaev koji će predstaviti političku i ekonomsku viziju integrisane regije.

B2B sastanci kompanija iz šest ekonomija zapadnog Balkana održaće se u okviru Ekonomskog foruma, u hotelu Alexander Palace, sa početkom u 12.30.

Više detalja o samom forumu je dostupno na linku: https://skopje-economic-forum-2021.b2match.io/home

Učešće na forumu je besplatno, a registraciju učešća je potrebno izvršiti na navedenom linku. 

 

Print Friendly

Leave a Reply