Poziv za učešće u DigiFed projektu

Ukoliko ste startap ili MSP i želite da učestvujete u razvoju određenog cjelokupnog rješenja za industriju koje je inovativno i digitalno, onda je poziv u okviru projekta Digital Challenge prilika za vas!

Ukoliko ste kompanija koja želi da investira 50% vrijednosti određenog rješenja za unapređenje Vašeg poslovanja, onda je poziv Digital Challenge Owner upravo za vas!

DigiFed je akcija u okviru H2020 programa koja se sastoji od 12 partnera iz 9 država i traje 3 godine sa budžetom od skoro 4 miliona evra. Cilj akcije je da se ojača korištenje i usvajanje naprednih digitalnih tehnologija kroz cyber-physical systems (CPS) – sisteme koji sadrže softver, senzore (fizičke komponente) i komunikacioni dio – praktično kompletno rješenje za određenu fazu proizvodnje u nekoj industriji. DigiFed će pokušati da ubrza i da obezbjedi podršku u korištenju novih tehnologija kroz spajanje velikih kompanija sa evropskim inovativnim manjim kompanijama u ranoj fazi razvoja (kompanije sa visokim digitalnim potencijalom).

Ova akcija pokreće projekt pod imenom Digital Challenge koji će trajati 9-12 mjeseci i koji cilja na startap i MSP (one koji će razvijati rješenje/proizvod/uslugu) kao i na kompanije koje će koristiti rješenje, pod uslovom da rješenje ne smije postojati u bilo kojem obliku – niti neki uklopljeni sistem niti cyber-physical systems (CPS). Projekat Digital Challenge finansira 50% razvoja rješenja dok ostatak finansira kompanija koje će to rješenje koristiti – Digital Challenge Owner . Svaki pojedinačni projekt može biti u vrijednosti između 60.000 i 100.000 evra.

Poziv za Digital Challenge Owner je otvoren i možete ga pronaći na https://digifed.org/open-calls/digital-challenges/digital-challenge-owners-open-call/

Poziv za izbor aplikanata koji će razvijati rješenje će biti otvoren u maju ove godine.

DigiFed (akcija) – Digital Challenge (projekt u okviru akcije) – Solution provider (start-up ili MSP) – Digital Challenge Owner (kompanija koja će koristiti rješenje)

Više o samom projektu možete pronaći na slijedećem linku: https://digifed.org/

 

Print Friendly

Leave a Reply