PPK Istočno Sarajevo: Održan seminar o arhitekruti, građevinarstvu, projektovanju i izgradnji objekata

U prostorijama Ekonomskog fakulteta u Palama danas je održan seminar o arhitekturi, građevinarstvu, projektovanju i izgradnji objekata, na kojem je bilo riječi o izazovima sa kojima se suočavaju pomenute profesije, a učesnici su kroz panel diskusiju razmijenili iskustva iz prakse i predložili niz zaključaka, s ciljem unapređenja kvaliteta poslovanja.

Jedan od organizatora seminara, predsjednik područne Privredne komore Istočno Sarajevo Ljubiša Tanić izrazio je zadovoljstvo, jer je današnji skup otvorio uvodničar, arhitekta Dragomir Krivokuća, koji je okupljenima održao predavanje o temi obnove manastira Hilandar.

„Iz njegovog predavanja mogli smo da čujemo kakav je proces jedne složene obnove, koja traje više od 15 godina i mislim da su svi posjetioci imali šta da čuju. Nakon toga, imali smo panel diskusiju, u kojoj su učestvovali arhitekte sa našeg područja i razmijenili iskustva i znanja o mnogim, za njih, važnim temama. Suština cijele ove priče je da dođemo do zajedničkih zaključaka i preporuka, koje ćemo, eventualno, proslijediti resornom ministarstvu i unaprijediti sektor arhitekture i građevinarstva. Ovo je već treći skup koji organizuje područna Privredna komora Istočno Sarajevo, a danas smo imali priliku da čujemo neke od aktuelnih tema i problematika koje se tiču građevinarstva, arhitekture, projektovanja i izvođenja radova na objektima“, rekao je Tanić.

Osim Područne privredne komore Istočno Sarajevo, u organizaciji je učestvovao i kabinet gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

 

Print Friendly

Leave a Reply