Predsjednik Đurić: Forum dijaspore najbolji način predstavljanja naših mogućnosti

By 31. маја 2019. Nekategorizovano No Comments

Obim spoljnotrgovinske razmjene Republike Srpske sa inostranstvom raste, što je značajno za razvoj privrede, rekao je danas predsjednik Privredne komore Srpske Borko Đurić, na Forumu dijaspore u Banjaluci.
– Drago mi je što učestvujem na Forumu dijaspore, jer je to najbolji način predstavljanja naših mogućnosti i uspostavljanja saradnje privrednika. Bilježimo ukupan privredni rast, značajno povećanje izvoza, povećanje pokrivenosti uvoza- izvozom i vjerujem da će ovakvi trendovi biti nastavljeni – naveo je Đurić.
Predsjednik Komore je istakao da postoje pozitivni primjeri u privredi koji pokazuju da je moguće ekonomski rasti, a to je značajno i za dolazak investitora iz inostranstva.
– Postoje razlozi za dolazak investitora iz inostranstva u Srpsku, a veoma je važno i da promovišemo naše mogućnosti. Aktivnosti koje preduzima Privredna komora sa Vladom Srpske su vidljive i vjerujem da ćemo nastaviti uspješnu saradnju i kreirati nove mogućnosti kojima bi bilo obezbijeđeno kvalitenije angažovanje resursa kojima raspolažemo – dodao je Đurić.
Prema njegovim riječima, Privreda komora u saradnji sa Vladom Srpske može da odgovori na sve izazove koji se tiču razvoja društva i privlačenje investicija.
Đurić vjeruje da Republika Srpska ima osnova za kvalitenu perspektivu, ali i vraćanje ljudi koji su otišli u inostranstvo.

Leave a Reply