Predsjednik PKRS Pero Ćorić učestvuje na Investicionoj konferenciji “Invest Srpska”

Početna 9 Aktuelnosti 9 Predsjednik PKRS Pero Ćorić učestvuje na Investicionoj konferenciji “Invest Srpska”

31.10.2023.

U Tesliću je otvorena treća investiciona konferencija “Invest Srpska 2022”, koju organizuje Investiciono-razvojna banka, uz podršku predsjednika Republike.

Konferenciji pod sloganom “Naša vizija = Srpska” prisustvovali su premijer Srpske Radovan Višković, predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić, ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović, ministar finansija Zora Vidović, direktor Investiciono-razvojne banke Dražen Vrhovac, privrednici, načelnici pojedinih lokalnih zajednica i mnogobrojni gosti.

Predsjednik PKRS Pero Ćorić učestvovao je u panelu “Investicije i kako do novih investitora”.

Ćorić je tokom panela ukazao na ulogu Komore u procesu privlačenja stranih investicija i izazove koje nosi digitalizacija procesa proizvodnje i stvaranje povoljnog poslovnog okruženja.

Prema njegovim riječima, 12 lokalnih zajednica dobilo je BFC sertifikat, čiji program ih tjera da budu orijentisane investitorima koji najčešće žele povoljan poslovni ambijent sa pratećom infrastrukturom.

Ušli smo u projekat da mapiramo naše ljude u inostranstvu koji imaju sluha za biznis koji bi kroz patriotizam investirali u Republiku Srpsku i da na pravi način poruče stranim investitirima da je Srpska pogodno tlo za poslovanje, istakao je predsjednik PKRS Pero Ćorić.

On je rekao da lokalna zajednica, ako bude preporučena investitoru, mora da ispunjava sve neophodne uslove za ulaganje, a da je pred domaćim preduzećima izazov prilagođavanje zelenom poslovanju.

Treću investicionu konferenciju IRB organizuje uz podršku predsjednika Srpske Milorada Dodika, a okupiće najvažnije donosioce odluka, predstavnike jedinica lokalne samouprave, poslovne i finansijske zajednice Republike Srpske i regiona.