Predstavnici Komore učestvovali u diskusiji „Perspektive razvoja vanrednih studija i kratkih ciklusa učenja u visokom obrazovanju BiH“

U okviru 26. Ljetnog Univerziteta – LJUT 2021, danas je održana diskusija na temu Perspektive razvoja vanrednih studija i kratkih ciklusa učenja u visokom obrazovanju Bosne i Hercegovine.

U diskusiji je u ime Privredna komore Republike Srpske učestvovala Aleksandra Mihajlović Bijelić, koja je zajedno sa ostalim učesnicima dala ostvrt privrednika iz Republike Srpske o tome da li je i koliko je tržište rada u BiH uopšte spremno da prepozna i prihvati ovu novu izlaznu kvalifikaciju. Takođe, date su i preporuke poslodavaca kada je u pitanju odabir konkretnog programa koji bi se mogao izvoditi.

Ovaj događaj organizovan je u okviru projekta PARTISH, koji se su-finansira iz sredstava programa ERASMUS+ Evropske unije, a ukupna vrijednost projekta je 960.644 EUR. Implementacija projekta započela je u januaru 2021. godine i trajaće do januara 2024. godine (36 mjeseci), a jedna od članica konzorcijuma je i Privredna komora Republike Srpske.

Print Friendly

Leave a Reply