Predstavnici Privredne komore na sastanku sa ministrom Čubrilovićem: pronaći rješenja za nesmetano funkcionisanje drumskog saobraćaja

By 8. фебруара 2023. Aktuelnosti, Novosti iz Komore, slide No Comments

Predstavnici Privredne komore Republike Srpske održali su sastanak sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, na temu rješavanja aktuelnih pitanja i problema u drumskom saobraćaju.

Na sastanku je ocijenjeno da je drumski saobraćaj u Republici Srpskoj ugrožen i da postoje problemi, ali da je Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske u prethodnom periodu riješilo određena pitanja u drumskom saobraćaju u okviru svoje nadležnosti.

Sagovornici su konstatovali da je neophodno pronaći odgovarajuća rješenja za određene probleme u koordinaciji sa nadležnim institucijama Republike Srpske i BiH, sa ciljem nesmetanog funkcionisanja drumskog saobraćaja i održavanja stabilnosti.

Ministar Čubrilović izrazio je punu podršku za rješavanje problema u drumskom saobraćaju u Republici Srpskoj, ističući da je zajedničkim rješenjima neophodno poboljšati ambijent za nesmetano poslovanje i kreirati mjere za unapređenje uslova rada prevoznika u Srpskoj.

Predstavnici Privredne komore zahvalili su ministru na iskazanoj podršci, navodeći da su Ministarstvo saobraćaja i veza i Vlada Republike Srpske imali razumijevanja za rješavanje problema u drumskom saobraćaju, te da je Vlada u prethodnom periodu pružila značajnu finansijsku pomoć u isplati poreza i doprinosa.

Print Friendly

Leave a Reply