Preduzećima iz Srpske predstavljen sajam „BAU“

Preduzećima iz Republike Srpske danas je u Privrednoj komori Srpske predstavljen jedan od vodećih sajmova za arhitekturu, građevinske materijale i sisteme „BAU“, koji će biti održđan u januaru naredne godine u Minhenu u Njemačkoj.

Službenik u Predstavništvu njemačke privrede u BiH Amra Šurković istakla je da je sajam „BAU“, koji se održava svake dvije godine, veoma interesantan i važan za preduzeća iz BiH, što potvrđuje i podatak da je na ovom sajmu 2013. godine štand BiH bio među 15 najposjećenijih.
– Ovaj internacionalni sajam privlači mnogobrojne posjetioce iz svih oblasti planiranja, projektovanja, arhitekture i gradnje, a vodeće teme predstojećeg sajma su `Inteligentne fasade`, `Digitalno projektovanje, građenje i upravljanje`, te `Graditi i stanovati u 2020. godini` – navela je Šurkovićeva.
Zamjenik direktora Predstavništva njemačke privrede u BiH Martin Gaber rekao je da Predstavništvo njemačke privrede u BiH predstavlja most između njemačkih i firmi iz BiH koje žele da uspostave poslovne kontakte.
– Postoje različiti modeli u uspostavljanju tih kontakata, počev od pružanja osnovnih informacija pa sve do prezentacije njemačkih sajmova privrede ovdje u BiH – istakao je Gaber i dodao da postoje odlične mogućnosti za jačanje saradnje njemačkih i firmi iz BiH u narednom periodu.

Prezentaciju sajma „BAU“ organizovala je Prirvedna komora RS u saradnji sa Predstavništvom Njemačke privrede u BiH.

Print Friendly

Leave a Reply