Prezentacija privrednog društva Pullcom d.o.o. Gradačac

By 22. септембра 2015. Aktuelnosti No Comments

Pullcom1Privredno društvo Pullcom BH d.o.o., čija je osnovna djelatnost proizvodnja profila od fiberglasa, odnosno poliesterne smole i staklenih vlakana kao ojačivača, održala je prezentaciju svojih proizvoda 22. septembra u Privrednoj komori Republike Srpske.
Ova kompanija iz Gradačca proizvodi profile koji su po osobinama idealna alternativa željeznim, aluminijskim i drvenim profilima, trenutno prisutnim na tržistu. Proizvodi Pullcom-a su u primjeni više od četri decenije i po osnovu čvrstoće imaju karakteristike čelika, ne trunu, nisu provodnici električne energije, otporni su na visoke iniske temperature, ne oksidiraju, ne mijenjaju boju na suncu ili uslijed drugih atmosferskih uticaja, nema dodatnog farbanja i održavanja, služe kao toplotni i zvučni izolator, bez dodatnog farbanja i održavanja.
Proizvodi Pollcom BH primjenljivi su u elektro oblasti kao razne vrste kanalica,pokrivanje kablova, prostorima sa električnim ormarićima, kabinetima za informatiku, željeznicama, aerodromima, meteoroloskim stanicama, (osobina radiotransparentnosti) putnoj infrastrukturi kao što su odbojnici u oblasti zaštite u saobraćaju.
Proizvode ove kompanije koristi italijanski Telecom, od kojih razne vrste kanalica za polaganje kablova u zidove ili uz bandere, a primjena je i u rudnicima, tunelima i ograđivanje klizišta ugradnjom visokokvalitetnih sipova. S tim u vezi su sa italijanskomPullcom1 firmom „Officine Maccaferri Spa“ iz Bolonje, specijalizovanoj za podzemne radove i osiguranje klizišta ostvarili poslovnu saradnju.
Osim toga, proizvodi Pullcom-a namjenjeni su u civilnom građevinarstvu, od kojih i armature za beton, vojnoj industriji, proizvodnji stolarije, ograda, potpornih zidova oko jezera, mora i rijeka, odnosno izgradnju i utvrđivanje obala. Proizvode profile za pravljenje ventilatora za hlađenje industrijskih voda, jer nemaju problema sa korozijom, a profili se koriste i za proizvodnju hladnjača i panela.
Za potrebe francuskog tržišta rade profile za vanjske izolacije, koji se koriste prilikom ugradnje rigipsa, kako bi zadržali toplotnu i zvučnu izolaciju.

Print Friendly

Leave a Reply