Prezentacija rješenja iz IKT sektora

Promocija rezultata digitalne transformacije, koju je Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa partnerima, sprovela u okviru projekta „Centar za digitalizaciju, podizanje konkurentnosti i inovacije u MSP – DigIT SME“, biće održana u petak, od 12 časova, u Sky Bar-u hotela „Courtyard by Marriott“ Banja Luka.

Ovo će biti prilika da se na događaju obrati predsjednica Izvršnog odbora za IKT gospođa Sanja Kalaba kao i pet IKT privrednih društava sa svojim prezentacijama. Planska aktivnost granskog udruženja za IKT se ovim počinje realizovati a usmjerena je prema svim drugim sektorima privrede u Republici Srpskoj i predstavljanju cjelovitih primjena informaciono-komunikacionih tehnologija za potrebe digitalne transformacije u privredi Republike Srpske.

imaćemo priliku da vidfimo prezentaciju i prve domaće fabrike LED displeja u regionu, City Gecko – multifunkcionalne solarne klupe, rješenja za sve procese poslovanja i proizvodnje kao i niz stručnih ekspertiza koje se razvijaju u našim domaćim IKT privrednim društvima i kompanijama.  Očekujemo da će stručnjaci iz ovog sektora biti više angažovani na projektima u našoj zemlji i da će se intelektualne sposobnosti ovih stručnjaka više koristiti za unapređenje i digitalizaciju domaće privrede.

Osnovni zadaci digitalne transformacije se odnose na stalni koncept inovativnosti, razvijanje konkurentnosti, kompaktnost poslovnih i proizvodnih procesa te smanjenje troškova poslovanja.

 

Print Friendly

Leave a Reply