Privredna društva već počela sa proizvodnjom zaštitnih maski

S obzirom da, zbog širenja virusa korona, na domaćem tržištu, između ostalog, nedostaju zaštitne maske, Privredna komora Republike Srpske anketirala je domaća privredna društva tekstilne industrije u cilju iznalaženja rješenja ovog problema.

Prema informacijama koje smo dobili, pojedina preduzeća već su preorjentisali svoju proizvodnju i započeli sa proizvodnjom zaštitnih maski za potrebe svojih zaposlenih, ali i drugih privrednih društava. Maske uglavnom izrađuju od pamuka i služe za višekratnu upotrebu.

Posebno ističemo da postoje preduzeća iz ove oblasti koja su spremna da se potpuno preusmjere ili da dio svojih kapaciteta preorjentišu na proizvodnju maski, za šta im je neophodno obezbijediti potrebni repromaterijal.

Iako je do sada ukupno 12 preduzeća izrazilo spremnost da daju svoj doprinos u prevazilaženju ovog problema, sigurni smo da su i drugi, među kojima su i samostalni preduzetnici, spremni da svoju proizvodnju dijelom ili u potpunosti preorjentišu kako bi dodatnom proizvodnjom maski nadomjestili nedostatak ovih proizvoda na domaćem tržištu.

Print Friendly

Leave a Reply