Privredne komore Vojvodine i Srpske partneri ovogodišnjeg sajma INTERAGRO

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je otvorio 18. Međunarodni sajam poljoprivrede „Interagro“ u Bijeljini, te istakao da Srpska u ovoj godini ima rast od pet odsto poljoprivredne proizvodnje i prihoda od poljoprivrede u odnosu na prethodnu godinu. Prilikom otvaranja naglasio je važnost poljoprivrede u Republici Srpskoj, obzirom da 140.000 domaćinstava ostvaruje određeni prihod u ovoj oblasti, a 40.000 domaćinstava registrovani su kao poljoprivredna gazdinstva.

Organizator Međunarodnog sajma poljoprivrede „INTERAGRO“ u Bijeljini je „Grad“ a.d., a ovogodišnji partneri su Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Republike Srpske.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić ukazao je na veliku podršku Vlade poljoprivredi, ističući da je ulaganje u ovaj prirodni resurs ulaganje u snažnu Republiku Srpsku.

Uz domaće izlagače najnovija dostignuća u agrobiznisu predstavljaju učesnici iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Mađarske, Italije, Austrije i Turske, a biće zastupljeni svi segmenti poljoprivredne proizvodnje.

Sajam „INTERAGRO“ ove je godine okupio rekordnih 160 izlagača.

Print Friendly

Leave a Reply