Promovisan projekat SHIPMENTT

By 23. децембра 2019. Novosti iz Komore, SHIPmEnTT No Comments

DSCN3147Predsjednik Privredne komore Republike Srpske, Borko Đurić, rekao je danas na promotivnom događaju, koji je organizovan za predstavnike medija povodom predstavljanja projekta SHIPmEnTT, da je cilj ovog projekta da se napravi presjek stanja u plavim ekonomijama regiona i utvrdi mogući scenario razvoja ovog sektora kao i da se daju preporuke kako da se tehnološki transfer i inovacije zaštite kada je u pitanju ova oblast.

Projekat SHIPmEnTT  – Jačanje procesa intelektualne svojine i tehnološkog transfera u sektorima zelene mobilnosti (Strengthening Intellectual Property and Technology Transfer Processes in Green Sea Mobility Sectors” – SHIPmEnTT) odvija se u sklopu Programa evropske teritorijalne saradnje Interreg V – B Jadransko – jonski program (ADRION). Počeo je u januaru 2018. Godine, a trajaće do 31.12.2020. godine.

Vodeći partner na projektu je Fondacija za istraživanje i tehnologiju Grčke, a ostali partneri su: AREA tehnološki park, Italija, ASTER, Italija, Privredna komora Republike Srpske, Regionalna razvojna Agencija Zlatibor, Srbija, Privredna komora Crne Gore, Privredna komora Venecije, Italija, Tehnocentar Univerziteta iz Maribora, Regionalna razvojna agencija Vlora, Albanija i Razvojna agencija iz Šibenika, Hrvatska.

Promotivnom događaju prisustvоvаli su i člаnоvi Uprаvnоg i Nаdzоrnоg оdbоrа Privrеdnе kоmоrе Rеpublikе Srpskе.

 

Print Friendly

Leave a Reply