Prvi poziv za podnošenje prijedloga projekata za pružanje podrške inovativnim tehnološkim projektima

Početna 9 Aktuelnosti 9 Prvi poziv za podnošenje prijedloga projekata za pružanje podrške inovativnim tehnološkim projektima

08.02.2023.

InnoDIGI/EU4DigitalSME tim održao je hibridni događaj na kojem je svečano objavljen Prvi poziv za podnošenje prijedloga projekata za pružanje podrške inovativnim tehnološkim projektima. Poziv je namijeljen javno-privatnim i privatno-privatnim partnerstvima između industrije, udruženja, poslovnih mreža i institucija za istraživanje i razvoj kako bi se postigla tehnološka transformacija malih i srednjih preduzeća, s ciljem podrške njihovom rastu i primjeni njihovih inovativnih rješenja.

Javni poziv je nastojanje projekta EU4DigitalSME koji sufinansiraju Evropska unija i Ministarstvo za ekonomski razvoj i saradnju SR Njemačke (BMZ), a implementira GIZ, da poveća kapacitet BiH u podršci razvoju privatnog sektora kroz inovacije i digitalizaciju. Poziv je fokusiran na transfer znanja i razmjenu sa organizacijama za istraživanje i razvoj (Reasearch & Development) iz zemalja Zapadnog Balkana, a ukupan budžet iznosi 700.000 evra.

Nakon Javnog poziva, za potencijalne kandidate i kandidatkinje biti održane dvije online info sesije, 14. i 16. februara 2023. godine u 12:00 sati. Za više informacija o Pozivu pratite web stranicu EU4DigitalSME.