Radionica za izradu smjernica za uspostavljanje i upravljenje industrijskim/poslovnim zonama

U Sarajevu je juče održana radionica za izradu smjernica za uspostavljanje i upravljanje industrijskim/poslovnim zonama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, u organizaciji CRS-a (Catholic Relief Services), u okviru projekta “Jačanje upravljačkih kapaciteta jadinica lokalne samouprave”.

Radionici su prisustvovali predstavnici Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske, Privredne komore Republike Srpske, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Privredne/Gospodarske komore FBiH, te predstavnici deset BFC (Business Friendly Certification) sertifikovanih gradova/opština u BiH.

Na osnovu iskustva CRS RAST projekta pri realizaciji infrastrukturnih projekta u deset BFC SEE sertifikovanih opština i gradova u BiH, te koristeći rezultate analize ankete koju je sproveo RAST projekat u 13 lokalnih samouprava, u periodu mart-april 2018. godine, indentifikovani su problemi vezani za uspostavljanje i upravljanje industrijskim/poslovnim zonama. Kao doprinos sistemskom pristupu pri rješavanju uočenih nedostataka, Projektom je predviđena podrška CRS-a pri izradi smjernica za uspostavljanje i upravljanje industrijskim/poslovnim zonama koje će biti prilagođene uslovima poslovanja u BiH.

Print Friendly

Leave a Reply