Sastanak novoizabranog rukovodstva Komore sa predsjednikom Vlade Srpske: Raditi zajedno na kreiranju Programa ekonomskih reformi

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić sastao se danas u Banjoj Luci sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

Na sastanku, kojem je u ime Komore prisustvovao i potpredsjednik Zoran Škrebić i generalni sekretar Dragana Kokot, razgovarano je o daljem unapređenju saradnje Vlade Republike Srpske i Privredne komore, na pitanjima koja se odnose na unapređenje poslovanja u Republici Srpskoj i razvoj privrede.

Dosadašnja saradnja ocijenjena je kao dobra i korektna, te je dogovoreno da se u narednom periodu, na partnerskim osnovama, nastavi raditi na kreiranju novih mjera i rješenja koja će dovesti do daljeg rasterećenja privrede, s ciljem povećanja zarada u realnom sektoru.

Predsjednik Vlade Radovan Višković i predstavnici Privredne komore Republike Srpske istakli su spremnost da Vlada i Privredna komora zajedno rade i na kreiranju programa ekonomskih reformi za narednu godinu, te su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim pitanjima iz sfere privrede i ekonomije.

Sastanku sa delegacijom Privredne komore Republike Srpske prisustvovala je i ministar finansija Zora Vidović.

Print Friendly

Leave a Reply