Održan seminar o multilateralnoj kompenzaciji i cesiji

MLKC (3)MLKC (4)MLKC (1)MLKCMLKC (2)Predstavnici Banjalučke berze predstavili su sistem MLKC i objasnili proceduru prijave u sistem, te samog sprovođenja multilateralne kompenzacije i cesije, na danas održanom seminaru, koji je Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa Banjalučkom berzom, organizovala u prostorijama Komore u Banjoj Luci.

Na trećem besplatnom informativnom seminaru o postupku multilateralne kompenzacije i cesije (MLKC), ponovljeno je da se shodno Zakonu, MLKC sprovodi dva puta godišnje (u aprilu i oktobru), a naredna MLKC biće realizovana u periodu od 20.10. do 3.11.2016. godine. U MLKC, kako je rečeno, učestvuju sve prijavljene obaveze dospjele do 1.9.2016. godine.

U toku ovog perioda biće organizovane dvije multilateralne kompenzacije, i to: prva 25.10.2016. godine, a druga 28.10.2016. godine.

Preporuka svim učesnicima ovog postupka je da sačine spisak obaveza dospjelih do 1. septembra tekuće godine, da isti prošire sa nedospjelim obavezama, da sporne i neprenosive obaveze ne prijavljuju, kao i da se opredijele za način pristupa Sistemu.

Više informacija dostupno je na internet stranici https://mlk.blberza.com

Print Friendly

Leave a Reply