Sredstva podrške za 11 preduzeća

U okviru grantovske podrške USAID-ovog Projekta razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (USAID WHAM projekat), Privredna komora Republike Srpske danas je u Banjaluci potpisala memorandume o razumjevanju o dodjeli sredstava podrške sa 11 preduzeća iz sektora metaloprerade, drvoprerade i tekstila/obuće. Sredstva podrške namijenjena su aktivnostima obuke radne snage, boljeg pristupa tržištima te uvođenju i sertifikaciji sistema upravljanja kvalitetom i/ili sertifikacije proizvoda.

Selekcija preduzeća je izvršena na osnovu javnog poziva objavljenog u maju ove godine. Riječ je o prvom krugu podrške preduzećima iz navedenih sektora, s ciljem povećanja broja radnih mjesta, prodaje i izvoza. Navedene aktivnosti podrške će u ovih 11 preduzeća omogućiti otvaranje 177 novih radnih mjesta te povećanje prodaje i izvoza za preko 15%.

Sredstva za podršku privrednim društvima obezbijedili su USAID WHAM projekat, Vlada Republike Srpske – Ministartsvo industrije, energetike i rudarstva, te gradovi i opštine Banja Luka, Doboj, Trebinje, Gradiška, Teslić, Kotor Varoš i Laktaši. Projekat implementira Privredna komora RS.

Naredni javni poziv za podršku privrednim društvima u aktivnostima obuke radne snage, pristupa tržištima i uvođenja i sertifikacije proizvoda i/ili sistema upravljanja kvalitetom očekuje se u novembru ove godine.

DSCN9932 DSCN9930

Print Friendly

Leave a Reply