Stanišić turistički domaćin Jugoistočne Evrope

Vlasnik Etno-sela „Stanišići“ kod Bijeljine Boris Stanišić proglašen je najEtno selo Stanišićiboljim turističkim domaćinom jugoistočne Evrope za ovu godinu u izboru Međunarodnog centra za razvoj i unapređenje ugostiteljstva i turizma jugoistočne Evrope „Sasen internešnel“.
Povodom Svjetskog dana turizma koji se obilježava danas, predstavnici ovog međunarodnog turističkog saveza uručili su priznanje porodici Stanišić.
Predsjednik „Sacen internationala“ Dragan Gligorijević rekao je da porodica Stanišić predstavlja ponos ugostiteljsko-turističke privrede regiona jugoistočne Evrope, naglasivši da je Etno-selo „Stanišići“ turistički biser.
„Kvalitet usluga, visoka profesionalnost, izuzetna gostoljubivost i atraktivnost Etno-sela `Stanišići` su istovremeno i najbolja nagrada turistima i gostima“, istakao je Gligorijević.
Supružnicima Stanišić, koji imaju pet sinova i kćerku, uručeni su Zlatna medalja „turistički oskar“, Zlatno turističko srce jugoistočne Evrope i zlatna značka.
Etno-Selo „Stanišići“ osnovano je 2003. godine kao autentično planinsko selo koje čuva predstavu o vremenu i kulturi življenja sa kraja 19. i početka 20. vijeka.
U selu se danas izdvajaju dvije cjeline, jedna koja prikazuje svjetovni život i izgrađena je od drveta, te cjelina duhovnog karaktera predstavljena u srednjevjekovnoj arhitekturi i građena u kamenu, koja je skup replika istorijskog i religijskog značaja.

Izvor: SRNA

Print Friendly

Leave a Reply