Susret predstavnika bonitetno izvrsnih kompanija Republike Srpske

By 25. октобра 2019. Novosti iz Komore No Comments

U Privrednoj Komori RS, u četvrtak 24. oktobra 2019. godine, održan je susret predstavnika bonitetno izvrsnih IMG_0952kompanija Republike Srpske – uspješnih firmi koje posluju po međunarodnim standardima. Susreti, na kojima je predstavljeno 40 bonitetno izvrsnih kompanija, iz regije Banja Luka i nekoliko kompanija iz regije Prnjavor, organizovani su u saradnji bonitetno analitičke kuće „Bisnode BiH“ i Privredne komore Republike Srpske. Na susretima su prisustvovali i predstavnici Privredne komore Švedske u BiH, te je istaknuta značajna saradnja između kompanija iz BiH i Kraljevine Švedske.

Bonitetno izvrsne kompanije RS čine 25 odsto ukupnog broja firmi u Republici Srpskoj, donose 70 odsto prihoda i isto toliko dobiti, a u njima radi više od 67 odsto ukupno zaposlenih u Srpskoj.

Susreti su završili uručivanjem priznanja za bonitetno izvrsne kompanije, a neke od njih su: ”ELNOS BL” d.o.o. Banja Luka, ”Topling” d.o.o. Pranjavor, ”M&I Systems”, ”Urbis centar”, koji su dobili zlatni sertifikat bonitetne izvrsnosti, koji potvrđuje nadprosječni rejting među kompanijama.IMG_0737

Print Friendly

Leave a Reply