Tekstilci iz Srpske posjetili sajam ITMA u Milanu

Sajam ITMA MilanoPredstavnici više od deset privrednih društava iz tekstilne industrije Republike Srpske i akademske zajednice, u organizaciji Privredne komore Srpske, posjetili su 17. Sajam opreme za tekstilnu industriju ITMA 2015 koji se, od 12. do 19. novembra 2015 godine, održava u Milanu.
U sastavu delegacije bili su predstavnici preduzeća Exclusive Lingerie, Banja Luka, Carmen Line,Laktaši, Miltex, Banja Luka, Sana Linea, Kostajnica, NBM, Kozarska Dubica, Tolplet, Topola, Tekstil Dijana, Srbac, Toledo, Banja Luka, Lobby, Laktaši, Design, Čelinac, Ardor, Banja Luka, te predstavnici Tehnološkog fakulteta Uvierziteta u Banjoj Luci.
Okupljajući oko 1.700 izlagača iz 46 zemalja, ovogodišnji sajam ITMA 2015, koji se održava jednom u četiri godine, oborio je sve rekorde od 1951. godine, od kad se organizuje ova sajamska manifestacija.
Kupci traže mnogo efikasnija rješenja za izazove sa kojima se suočava tekstilna industrija. Težnja ka održivosti u cijelom lancu vrijednosti tekstila i odjeće je sve više integrisana na novim inovativnim tehnologijama koje su ključ održivosti životne sredine. Predstavnici privrednih društava iz Republike Srpske i Tehnološkog fakulteta u Banjoj Luci bili su u mogućnosti da se upoznaju sa najnovijim tehnologijama kao što su mašine i opreme za predenje, tkanje, pletenje, mašine za pletenje čarapa i vez, opreme za pranje, bjeljenje, bojenje i završnu obradu tekstila. Pored toga, privrednici su imali priliku vidjeti i najsavremenije tehnologije iz oblasti digitalne štampe na tekstilu, softvere za dizajn, kontrolu, analizu, obradu i integrisanu proizvodnju.

Print Friendly

Leave a Reply