Proizvođači iz tekstilne industrije iz BiH prvi put su predstavljeni na sajmu Munich Apparel Source, koji je otvoren juče i traje do 06. septembra.

Na zajedničkom štandu predstavljene su kompanije iz BiH, uz podršku Sippo projekta – Projekat Vlade Švajcarske za podršku izvozu, te partnera na projektu Privedne komore Republike Srpske, Spoljnotrgovinske komore BiH, te UTOK- a.

Iz Republike Srpske predstavljene su dvije kompanije Sana Linea d.o.o  Kostajnica i Exclusive Lingerie d.o.o. Banja Luka. Fokus ovog sajma su kompanije iz odjevne industrije koje imaju vlastite kolekcije, ali istovrmeno rade i lon, odnosno uslužne poslove.

Cilj predstavljanja BiH kompanija na sajmu je unapređenje izvoznih mogućnosti naših kompanija, te pronalaženje novih spoljnotrgovinskih partnera.

Istovremeno se održava i sajam Munich Fabric – sajam tkanina i pomoćnog materijala, tako da se na jednom mjestu mogu pronaći repromaterijal i proizvođači iz oblasti odjevne industrije. Pored kompanija iz Republike Srpske predstavljeno je i pet kompanija iz Federacije BiH. Otvaranje sajma i štand BiH proizvođača su posjetili generalni konzul u Minhenu, Ruzmira Tihić Kadrić i potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH, Vjekoslav Vuković.

Print Friendly

Leave a Reply