Teslić ispunio kriterijume za BFC SEE sertifikat

Povodom ispunjavanja uslova za sertifikaciju opština sa povoljnim poslovnim okruženjem prema zahtjevima BFC SEE standarda, direktor Privredne komore Republike Srpske, Dragica Ristić, uručila je, 25. decembra, načelniku opštine Teslić, Milanu Miličeviću, potvrdu o ispunjenosti kriterijuma u procesu sertifikacije po ovom standardu.
Opština Teslić je prva opština u Republici Srpskoj, pored gradova Prijedor, Banja Luka i Bijeljina, koja je ispunila kriterijume i tako stekla uslove da bude sertifikovana i dobije sertifikat opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem.
Prema riječima direktora Privredne komore RS, Dragice Ristić, u pitanju je regionalni projekat koji se sprovodi u BiH i RS, kao i u zemljama okruženja i da je do sada proces sertifikacije prošlo 50 opština u pilot projektu, a u trenutni procesu sertifikacije uključen ih je veći broj.
– Opština Teslić je odlukom Regionalnog savjeta 16. decembra ispunila sve uslove i tako stekla pravo da dobije sertifikat opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem, a sam sertifikat će biti svečano uručen početkom sljedeće godine u Crnoj Gori, takođe, od 16. decembra ova opština stiče pravo da koristi znak opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem – rekla je Ristićeva.
Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, istakao je da je ponosan zbog činjenice da je opština Teslić od sada zvanično opština sa povoljnim poslovnim okruženjem, te je iskoristio priliku da se zahvali svim subjektima koji su pomogli da se dođe do sertifikata, kao što su: Privredna komora RS, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS, Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS, predstavnicima USAID GOLD i SIDA projekta i GIZ-a.
– Bez svih njih i velike angažovanosti Odsjeka za razvoj i svih odjeljenja Opštinske uprave Teslić ne bi bili u prilici da izvršimo promociju ispunjenja uslova za dobijanje BFC SEE sertifikata – rekao je Miličević i dodao da je najbolja potvrda toga da su privrednici koji djeluju na području opštine Teslić zadovoljni uslugom, da je Opštinska uprava Teslić brza i efikasna i da im je na usluzi.

Print Friendly

Leave a Reply