Treća „Forward“ konferencija 9. i 10. decembra 2021.

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i Inovacioni centar Banja Luka 09. i 10. decembra 2021. godine organizuju treću po redu „Forward“ konferenciju u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

U fokusu konferencije će biti regionalna perspektiva digitalne ekonomije, prvenstveno zbog njenog uticaja na razvoj privrede čime postaje prilika za jačanje konkurentnosti. Od državnih institucija se očekuje brza reakcija, prelazak na digitalne servise u cilju podizanja učinkovitosti i modernizacije javnog sektora. Kroz panel diskusije će se tražiti odgovori i dijeliti iskustva kako pripremiti i započeti uspješnu digitalnu transformaciju.

Na „Forwardu“ će biti riječi o aktuelnim svjetskim trendovima, ali i o razlozima zašto zemlje sa razvijenim ekonomijama i profitabilne kompanije izdvajaju digitalnu transformaciju kao prioritet.

Pored toga, razgovaraće se i o naučnotehnološkim parkovima kao generatorima uspjeha ekonomija kroz znanje i istraživanje koje iz njih proizilaze. Poznato je da se zahtjevi tržišta konstantno mijenjaju, te je potrebno brzo reagovati i adaptirati se na promjene koje četvrta industrijska revolucija nosi sa sobom. Fokus panela u kom učestvuju predstavnici naučnotehnoloških parkova iz regiona će biti na razmjeni iskustava i dobrih praksi.

Takođe, na ovoj konferenciji predstaviće se iskustva Republike Srpske u procesu digitalizacije MSP, kroz rad Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Republike Srpske.

Dnevni red Forward konferencija.docx

Poziv Forward konferencija

Print Friendly

Leave a Reply