Udruženje šumarstva i prerade drveta Privredne komore Republike Srpske je osnovano na osnovu Odluke o obrazovanju udruženja u Privrednoj komori Republike Srpske broj 01-1162/08 od 31.10.2008. godine
U okviru komorskog sistema Republike , ovo udruženje je osnovni oblik organizovanja i rada članica Privredne komore Republike Srpske u oblastima šumarstva, prerade drveta i proizvodnje namještaja .

Skupština Udruženja broji 45 članova, a Izvršni odbor broji 17 članova.

Predsjednik Skupštine udruženja je g. Stojko Blagojević iz JPŠ „Šume Republike Srpske“ a.d. Sokolac, a potpredsjednik je g-din Janko Petrović iz Petroprojekt d.o.o. Bratunac

Predsjednik Izvršnog odbora je g-din Milan Kovač iz DI Šipovo a.d. Šipovo, a potpredsjednik je g-din Zoran Stojičić iz JPŠ „Šume Republike Srpske a.d. Sokolac.

Aktuelnosti i najave

Recent Posts / View All Posts

Rukovodstvo_i_Lazo_Šinik

Sekretar Udruženja šumarstva i prerade drveta PKRS Lazo Šinik u posjeti Šumarskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci

| Novosti iz Komore, slide, Šumarstvo i drvoprerada | No Comments

Utvrđena je potreba uvođenja kratkih kurseva i programa, čiji je cilj prekvalifikacija, dodatna edukacija i obuka za zaposlene u oblasti šumarstva i drvoprerade.

Print Friendly
sume trupci

Šumarstvo: Rast proizvodnje i prodaje

| Aktuelnosti, Šumarstvo i drvoprerada | No Comments

Sekretar Udruženja šumarstva i drvoprerade u Privrednoj komori Republike Srpske Lazo Šinik rekao je Srni da je u prošloj godini ostvaren dobar rezultat u proizvodnji sektora šumarstva i da je u okvirima očekivanja zbog kretanja zabilježenih posebno u drugom polugodištu prošle godine.

Print Friendly
Drvoprerada

Drvoprerada i proizvodnja namještaja: Spoljnotrgovinski suficit 257 miliona KM

| Novosti iz Komore, slide, Šumarstvo i drvoprerada | No Comments

Lazo Šinik je rekao da se prodaja, nakon aprila i maja kada su bili najjači negativni efekti pandemije virusa korona, značajno stabilizovala na tržištima važnim za Republiku Srpsku, tako da je nivo prodaje u inostranstvu ostvaren u avgustu veći za 11 odsto nego u istom mjesecu prošle godine.

Print Friendly
Print Friendly