Udruženje šumarstva i prerade drveta Privredne komore Republike Srpske je osnovano na osnovu Odluke o obrazovanju udruženja u Privrednoj komori Republike Srpske broj 01-1162/08 od 31.10.2008. godine
U okviru komorskog sistema Republike , ovo udruženje je osnovni oblik organizovanja i rada članica Privredne komore Republike Srpske u oblastima šumarstva, prerade drveta i proizvodnje namještaja .

Skupština Udruženja broji 45 članova, a Izvršni odbor broji 17 članova.

Predsjednik Skupštine udruženja je g. Stojko Blagojević iz JPŠ „Šume Republike Srpske“ a.d. Sokolac, a potpredsjednik je g-din Janko Petrović iz Petroprojekt d.o.o. Bratunac

Predsjednik Izvršnog odbora je g-din Milan Kovač iz DI Šipovo a.d. Šipovo, a potpredsjednik je g-din Zoran Stojičić iz JPŠ „Šume Republike Srpske a.d. Sokolac.

Aktuelnosti i najave

Recent Posts / View All Posts

drvoprerada

Drvoprerađivači se ne mogu dogovoriti: Iz RS traže zabranu, u FBiH uvođenje taksi

| Novosti iz Komore, slide, Šumarstvo i drvoprerada | No Comments

Povodom ovog pitanja juče je u Banjaluci zasjedao Izvršni odbor Udruženja šumarstva i prerade drveta RS Privredne komore RS, koji je ocijenio kako bi se uvođenjem taksi legalizovao izvoz, a da problem s nedostatkom sirovine ne bi bio riješen.

Fagus

Fagus grupa: U 2018. božićnica za sve radnike koji ostvare poslovne ciljeve

| Aktuelnosti, Šumarstvo i drvoprerada | No Comments

Osim redovnog posla ove godine smo dosta radili na našim investicijama i dosta smo uradili. Očekujem da u narednoj godini započete pogone stavimo u funkciju. Svima koji su više ili manje dali svoj doprinos želim da se zahvalim – rekao je Malijević.

Drvoprerada1

Izvezen namještaj vrijedan 110 miliona

| Aktuelnosti, Šumarstvo i drvoprerada | No Comments

I dok izvoz namještaja iz RS ima trend rasta, uvoz opada jer je u istom periodu na tržište Srpske iz inostranstva završio namještaj vrijedan svega 18,03 miliona maraka, što je pad za 7,11 odsto u odnosu na polugodište 2016. godine.

Drvoprerada

Lazo Šinik: Rast izvoza za 10,5 odsto

| Novosti iz Komore, slide, Šumarstvo i drvoprerada | No Comments

Srpskoj ostvarili su rast izvoza za 10,5 odsto, a do kraja godine trebalo bi da bude izvezena roba u vrijednosti od 500 miliona KM.

Lazo Šinik

Sekretar

+387 51 215 446

+387 51 215 565

Strategije i regulativa

Strategija razvoja šumarstva RS 2011-2021
Strategija razvoja drvoprerađivačke industrije RS 2014-2018