Udruženje šumarstva i prerade drveta Privredne komore Republike Srpske je osnovano na osnovu Odluke o obrazovanju udruženja u Privrednoj komori Republike Srpske broj 01-1162/08 od 31.10.2008. godine
U okviru komorskog sistema Republike , ovo udruženje je osnovni oblik organizovanja i rada članica Privredne komore Republike Srpske u oblastima šumarstva, prerade drveta i proizvodnje namještaja .

Skupština Udruženja broji 45 članova, a Izvršni odbor broji 17 članova.

Predsjednik Skupštine udruženja je g. Stojko Blagojević iz JPŠ „Šume Republike Srpske“ a.d. Sokolac, a potpredsjednik je g-din Janko Petrović iz Petroprojekt d.o.o. Bratunac

Predsjednik Izvršnog odbora je g-din Milan Kovač iz DI Šipovo a.d. Šipovo, a potpredsjednik je g-din Zoran Stojičić iz JPŠ „Šume Republike Srpske a.d. Sokolac.

Aktuelnosti i najave

Recent Posts / View All Posts

Slajd vlada

Utvrđena rang lista privrednih subjekata za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u 2021. godini

| Aktuelnosti, Elektro i hemijska, Metalurgija i obrada metala, Prerada papira, slide, Šumarstvo i drvoprerada | No Comments

Posmatrano po sektorima industrije najviše investicija se realizuje u sektoru metalne i elektro industrije, zatim slijedi sektor drvne, te industrija proizvodnje papira. Značajne investicije se odnose na nabavku novih proizvodnih linija, digitalizaciju proizvodnih procesa, CNC mašina, robota, lasera i slično.

Print Friendly
242443079_3919120258315245_8933167181311691743_n

Stanje u drvopreradi je dobro u smislu tržišta i poslovanja drvoprerađivača, problem je nedostatak sirovine

| Novosti iz Komore, slide, Šumarstvo i drvoprerada | No Comments

„Na bazi smo razmišljanja da akte, pravilnike i odluke koje imamo usvojene na Vladi Republike Srpske eventualno doradimo kako bismo izbalansirali odluke i spriječili da neki subjekti dobiju u potpunosti sirovinu, a neki dobiju manje“, rekao je Pašalić.

Print Friendly
industrija

Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga za izvozno-orijentisani sektor: Najava dvije online sesije

| Metalurgija i obrada metala, Novosti iz Komore, Projekti, slide, Šumarstvo i drvoprerada | No Comments

Opšti cilj Javnog poziva je ublažavanje negativnih posljedica krize izazvane virusom COVID-19 u drvo-prerađivačkoj, metalnoj i mašinskoj industriji.

Print Friendly
Sume RS 1

ŠUMARSTVO: Pad proizvodnje i prodaje

| Novosti iz Komore, slide, Šumarstvo i drvoprerada | No Comments

Sekretar Udruženja šumarstva i drvoprerade u Privrednoj komori Republike Srpske Lazo Šinik rekao je Srni da je razlog pada obima proizvodnje i prodaje za prva četiri mjeseca ove godine u odnosu na isti period lani u tome što je početak prošle godine bio jako dobar i po proizvodnji i po realizaciji, čime je ostvarena mnogo bolja osnovica u odnosu na 2019. godinu.

Print Friendly

Lazo Šinik

Sekretar

Udruženje šumarstva i prerade drveta

Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka

+387 51 493-125

+387 51 493-126

Strategije i regulativa

Strategija razvoja šumarstva RS 2011-2021
Strategija razvoja drvoprerađivačke industrije RS 2014-2018

Print Friendly