U okviru komorskog sistema Republike Srpske ovo udruženje je osnovni oblik organizovanja i rada članica Privredne komore Republike Srpske u oblasti tekstila, kože i obuće. Organizacija i rad Udruženja tekstila, kože i obuće regulisani su Pravilnikom o organizaciji i radu Udruženja i Poslovnikom o radu Skupštine Udruženja tekstila, kože i obuće, a koje donosi Skupština Udruženja. Pored toga, Pravilnikom su definisani ciljevi, zadaci, prava i dužnosti, te druga pitanja značajna za rad članova Udruženja.

Zadaci Udruženje se ostvaruju kroz brojne aktivnosti, a najznačajnije su usmjerene na:

  • Saradnju sa nadležnim ministarstvima u cilju donošenja zakonskih propisa koji će omogućiti povoljnije poslovanje;
  • Praćenje stanja u industriji tekstila, kože i obuće te iniciranje donošenja mjere radi unapređenja uslova rada i poslovanja svojih članica;
  • Učešće u procesima unapređenja internacionalizacije preduzeća iz ove oblasti;
  • Unapređenje konkurentnosti članica stalnim procesima stručnog i poslovnog obrazovanja i profesionalne edukacije;
  • Poslovno povezivanje i informisanje.

Udruženje tekstila, kože i obuće ostvaruje svoje zadatke, utvrđene Statutom i Pravilnikom o organizaciji i radu Udruženja neposredno i preko svojih predstavnika u organima i tijelima Udruženja, odnosno Komore.

Organi Udruženja tekstila, kože i obuće su Skupština i Izvršni odbor.

Skupština Udruženja tekstila, kože i obuće je organ upravljanja Udruženja. Članove Skupštine Udruženja biraju područne komore, u skladu sa Statutom i Pravilnikom o izborima za organe i tijela Privredne komore Republike Srpske i područnih privrednih komora.

Aktuelnosti i najave

Recent Posts / View All Posts

20220830_141159

Dvije kompanije iz Srpske na sajmu tekstila u Minhenu

| Novosti iz Komore, slide, Tekstil i kožarstvo | No Comments

Sana Linea Kostajnica i Gloria Line Banja Luka predstavljaju se u okviru zajedničkog štanda Bosne i Hercegovine na sajmu tekstila MUNCHEN FABRIC START, koji je otvoren danas u Minhenu.

Print Friendly
Saška

Održana sjednica Skupštine Udruženja tekstila, kože i obuće

| Novosti iz Komore, Tekstil i kožarstvo | No Comments

Na sjednici je razmatrana  aktuelna problematika u sektoru tekstila, kože i obuće s naglaskom na veliki nedostatak radne snage, te probleme u obrazovanju kadrova za ovu struku. Nakon pandemije korona…

Print Friendly
saska

Održana konstitutivna i izborna sjednica Skupštine Udruženja tekstila, kože i obuće

| Novosti iz Komore, slide, Tekstil i kožarstvo | No Comments

Konstitutivna i izborna sjednica Skupštine Udruženja tekstila, kože i obuće održana je danas u privrednom društvu Dermal R, Kotor Varoš. Boris Tolimir, Exclusive Lingerie je izabran za predsjednika Skupštine Udruženja tekstila, kože i obuće. Funkciju potpredsjednika Skupštine obavljaće Radovan Pazurević, Sanino Derventa.

Print Friendly
digital biz

UNDP projekat DigitalBIZ – Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu digitalne transformacije MSP

| Aktuelnosti, Digitalna transformacija, Građevinarstvo, Projekti, slide, Šumarstvo i drvoprerada, Tekstil i kožarstvo | No Comments

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH objavio je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu digitalne transformacije malih i srednjih preduzeća u okviru projekta DigitalBIZ.
Rok za podnošenje prijava je 26.11.2021. godine.

Print Friendly

Aleksandra Mihajlović Bijelić

Sekretar

Udruženje grafičke i papirne industrije

Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka

+387 51 493-132

+387 51 493-126

Strategije i regulativa

Print Friendly