U okviru komorskog sistema Republike Srpske ovo udruženje je osnovni oblik organizovanja i rada članica Privredne komore Republike Srpske u oblasti tekstila, kože i obuće. Organizacija i rad Udruženja tekstila, kože i obuće regulisani su Pravilnikom o organizaciji i radu Udruženja i Poslovnikom o radu Skupštine Udruženja tekstila, kože i obuće, a koje donosi Skupština Udruženja. Pored toga, Pravilnikom su definisani ciljevi, zadaci, prava i dužnosti, te druga pitanja značajna za rad članova Udruženja.

Zadaci Udruženje se ostvaruju kroz brojne aktivnosti, a najznačajnije su usmjerene na:

  • Saradnju sa nadležnim ministarstvima u cilju donošenja zakonskih propisa koji će omogućiti povoljnije poslovanje;
  • Praćenje stanja u industriji tekstila, kože i obuće te iniciranje donošenja mjere radi unapređenja uslova rada i poslovanja svojih članica;
  • Učešće u procesima unapređenja internacionalizacije preduzeća iz ove oblasti;
  • Unapređenje konkurentnosti članica stalnim procesima stručnog i poslovnog obrazovanja i profesionalne edukacije;
  • Poslovno povezivanje i informisanje.

Udruženje tekstila, kože i obuće ostvaruje svoje zadatke, utvrđene Statutom i Pravilnikom o organizaciji i radu Udruženja neposredno i preko svojih predstavnika u organima i tijelima Udruženja, odnosno Komore.

Organi Udruženja tekstila, kože i obuće su Skupština i Izvršni odbor.

Skupština Udruženja tekstila, kože i obuće je organ upravljanja Udruženja. Članove Skupštine Udruženja biraju područne komore, u skladu sa Statutom i Pravilnikom o izborima za organe i tijela Privredne komore Republike Srpske i područnih privrednih komora.

Aktuelnosti i najave

Recent Posts / View All Posts

Saska sajt

Posjeta Ligno-komercu d.o.o. pred odlazak na sajam u Dizeldorfu

| Novosti iz Komore, slide, Tekstil i kožarstvo | No Comments

Cilj posjete je priprema preduzeća za uspješan nastup i predstavljanje na zajedničkom štandu, na kojem će se predstaviti pet preduzeća iz BiH. Ovo je ujedno i prvo predstavljanje naših kompanija iz tekstilne industrije na ovom prestižnom sajmu u oblasti sigurnosti i zaštite na radu. Ligno-komerc se bavi proizvodnjom radne, zaštitne, korporativne i modne odjeće, koje svoje proizvode izvozi na tržišta Švajcarske, Njemačke i Austrije.

Print Friendly
tekstil, koza i obuca

Njemačka kompanija traži dobavljače iz oblasti proizvodnje obuće-pokućnica

| Novosti iz Komore, slide, Tekstil i kožarstvo | No Comments

Kompanija je prvenstveno aktivna u navedenom sektoru, a u potrazi su za jednim ili više poslovnih partnera u svojstvu dobavljača za proizvodnju obuće, prvenstveno pokućnica.

Print Friendly
tekstilna

Poziv proizvođačima iz oblasti tekstila i obuće: Dostavite primjedbe, prijedloge i sugestije na Pravilniku o izgledu policijske uniforme

| Novosti iz Komore, slide, Tekstil i kožarstvo | No Comments

Napominjemo da su javne konsultacije (e-konsultacije.gov.ba) o ovom pravilniku u toku i traju do 19.8.2021. godine, a nadležno je Ministarstvo bezbjednosti BiH.

Print Friendly
Textil

Učestvujte na B2B susretima za predstavnike tekstilne i modne industrije „Textile Connect 2021“

| EEN, Novosti iz Komore, slide, Tekstil i kožarstvo | No Comments

Pored pronalaska partnera, ovaj događaj otvara mogućnosti za unapređenje i poboljšanje vlastite mreže poslovnih kontakata, razmjenu iskustava sa drugim kompanijama u oblasti tekstilne i obućarske industrije, te praćenje trendova i tenoloških inovacija u modnoj industriji, industriji obuće i tekstila.

Print Friendly

Aleksandra Mihajlović Bijelić

Sekretar

Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka

+387 51 493-132

+387 51 493-126

Strategije i regulativa

Print Friendly