U okviru komorskog sistema Republike Srpske ovo udruženje je osnovni oblik organizovanja i rada članica Privredne komore Republike Srpske u oblasti tekstila, kože i obuće. Organizacija i rad Udruženja tekstila, kože i obuće regulisani su Pravilnikom o organizaciji i radu Udruženja i Poslovnikom o radu Skupštine Udruženja tekstila, kože i obuće, a koje donosi Skupština Udruženja. Pored toga, Pravilnikom su definisani ciljevi, zadaci, prava i dužnosti, te druga pitanja značajna za rad članova Udruženja.

Zadaci Udruženje se ostvaruju kroz brojne aktivnosti, a najznačajnije su usmjerene na:

  • Saradnju sa nadležnim ministarstvima u cilju donošenja zakonskih propisa koji će omogućiti povoljnije poslovanje;
  • Praćenje stanja u industriji tekstila, kože i obuće te iniciranje donošenja mjere radi unapređenja uslova rada i poslovanja svojih članica;
  • Učešće u procesima unapređenja internacionalizacije preduzeća iz ove oblasti;
  • Unapređenje konkurentnosti članica stalnim procesima stručnog i poslovnog obrazovanja i profesionalne edukacije;
  • Poslovno povezivanje i informisanje.

Udruženje tekstila, kože i obuće ostvaruje svoje zadatke, utvrđene Statutom i Pravilnikom o organizaciji i radu Udruženja neposredno i preko svojih predstavnika u organima i tijelima Udruženja, odnosno Komore.

Organi Udruženja tekstila, kože i obuće su Skupština i Izvršni odbor.

Skupština Udruženja tekstila, kože i obuće je organ upravljanja Udruženja. Članove Skupštine Udruženja biraju područne komore, u skladu sa Statutom i Pravilnikom o izborima za organe i tijela Privredne komore Republike Srpske i područnih privrednih komora.

Aktuelnosti i najave

Recent Posts / View All Posts

policija

Domaći proizvođači neće praviti policijske uniforme?

| Aktuelnosti, slide, Tekstil i kožarstvo | No Comments

Napominjemo da naši proizvođači izrađuju kvalitetne proizvode koji opravdavaju svoju namjenu i kao takvi uspješno ispunjavaju sve uslove i propisane standarde, kako na domaćem, tako i na zahtjevnim inostranim tržištima. Takođe, radi se o kompanijama koje zapošljavaju veliki broj radne snage uz angažovanje dodatnih kooperanata

IMG-3fe531843ff6f97fbc400e07c41392fe-V

Tekstilci iz Srpske na sajmu „Premiere Vision“ u Istambulu

| Novosti iz Komore, slide, Tekstil i kožarstvo | No Comments

Sajam Premiere Vision Istanbul, koji se održava od 7. do 9. marta, obuhvata vrlo široku ponudu, od vlakana, tkanina, dodatnog pribora i pozamanterije za tekstilnu industriju do gotovih odjevnih proizvoda.

cidea

Održan radni sastanak partnera u okviru Programa Prilika plus

| Novosti iz Komore, slide, Tekstil i kožarstvo | No Comments

Glavni cilj realizacije ovog projekta je doprinos boljem zapošljavanju učenika srednjih stručnih škola i lica registrovanih na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, ali i obezbijediti radnu snagu za potrebe razvoja tekstilne industrije i industrije kože i obuće kroz jedan održiv partnerski vođen okvir na lokalnom nivou.

sastanak

Uspostavljena saradnja domaćih obućara i privrednih komora sa italijanskim proizvođačima mašina i opreme

| Novosti iz Komore, slide, Tekstil i kožarstvo | No Comments

Članovi dleegacije iz BiH predstavili su stanje u indsutriji obuće u Republici Srpskoj i FBiH. U cilju dalje saradnje istaknute su mogućnosti uspostavljanja kreditne linije putem italijanskih banaka u BiH za kupovinu opreme pod povoljnijim uslovima, mogućnosti obuka za modelare, kontinuirane posjete sajmu Simac, kao i institucionalnu saradnju Udruženja Assomac i privrednih komora.

Aleksandra Mihajlović Bijelić

Sekretar

+387 51 220 610

+387 51 215 565

Strategije i regulativa