U okviru komorskog sistema Republike Srpske ovo udruženje je osnovni oblik organizovanja i rada članica Privredne komore Republike Srpske u oblasti tekstila, kože i obuće. Organizacija i rad Udruženja tekstila, kože i obuće regulisani su Pravilnikom o organizaciji i radu Udruženja i Poslovnikom o radu Skupštine Udruženja tekstila, kože i obuće, a koje donosi Skupština Udruženja. Pored toga, Pravilnikom su definisani ciljevi, zadaci, prava i dužnosti, te druga pitanja značajna za rad članova Udruženja.

Zadaci Udruženje se ostvaruju kroz brojne aktivnosti, a najznačajnije su usmjerene na:

  • Saradnju sa nadležnim ministarstvima u cilju donošenja zakonskih propisa koji će omogućiti povoljnije poslovanje;
  • Praćenje stanja u industriji tekstila, kože i obuće te iniciranje donošenja mjere radi unapređenja uslova rada i poslovanja svojih članica;
  • Učešće u procesima unapređenja internacionalizacije preduzeća iz ove oblasti;
  • Unapređenje konkurentnosti članica stalnim procesima stručnog i poslovnog obrazovanja i profesionalne edukacije;
  • Poslovno povezivanje i informisanje.

Udruženje tekstila, kože i obuće ostvaruje svoje zadatke, utvrđene Statutom i Pravilnikom o organizaciji i radu Udruženja neposredno i preko svojih predstavnika u organima i tijelima Udruženja, odnosno Komore.

Organi Udruženja tekstila, kože i obuće su Skupština i Izvršni odbor.

Skupština Udruženja tekstila, kože i obuće je organ upravljanja Udruženja. Članove Skupštine Udruženja biraju područne komore, u skladu sa Statutom i Pravilnikom o izborima za organe i tijela Privredne komore Republike Srpske i područnih privrednih komora.

Aktuelnosti i najave

Recent Posts / View All Posts

dermal

Dermal: U novu halu u Kneževu investirano dva miliona KM

| Aktuelnosti, Tekstil i kožarstvo | No Comments

„Sredinom godine smo kupili zemljište, a krajem jula počela je izgradnja novog proizvodnog pogona. Sa početkom proizvodnje modne i namjenske obuće u ovoj hali otvorili smo novo poglavlje u istoriji naše kompanije“, rekao je Srni vlasnik i generalni direktor „Dermala“ Radenko Bubić.

Print Friendly
petricevic_bema.png

„Bema“ jedan od nosilaca privrednog razvoja Srpske

| Novosti iz Komore, slide, Tekstil i kožarstvo | No Comments

Direktor Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić rekao je novinarima da se privredna preduzeća u prerađivačkoj industriji Republike Srpske zbog epidemije virusa korona suočavaju sa problemom kako sačuvati zdravlje radnika i radna mjesta, kao što je Fabrika obuće „Bema“ u Banjaluci.

Print Friendly
imaginarium

Imaginarium studio iz Banjaluke na nedjelji mode u Torinu

| EEN, Novosti iz Komore, slide, Tekstil i kožarstvo | No Comments

Od nekoliko prijedloga Udruženja tekstila, kože i obuće pri Privrednoj komori RS, u konačan izbor ušao je Imaginarium studio iz Banja Luke, kao dio IDOL kolekcije – ujedinjene kolekcije Balkana.

Print Friendly
118770003_1010577299373233_7848338470614109517_n

Novi pogon “Dermala” u Kotor Varošu

| Novosti iz Komore, slide, Tekstil i kožarstvo | No Comments

„Sad smo dobili uvezan proizvodni kompleks površine 7.000 metara kvadratnih. Napravili smo tehnološku reorganizaciju, bitno poboljšali uslove rada i stvorili uslove za novo povećanje obima proizvodnje“, naglasio je Bubić.

Print Friendly

Aleksandra Mihajlović Bijelić

Sekretar

+387 51 220 610

+387 51 215 565

Strategije i regulativa

Print Friendly