UNDPBiH Digitalni puls – samoprocjena digitalnog potencijala privrednog društava

Razvojni program Ujedinjenih nacija, u okviru Projekta DigitalBiz, kreirao je Digitalni puls, odnosno elektronsku uslugu koja privrednim društvima u Bosni i Hercegovini pruža mogućnost samoprocjene svoje digitalne zrelosti, prema unaprijed zadanim pitanjima i kriterijima.

Na osnovu odgovora koje preduzeća daju na struktuisani upitnik, Digitalni puls generiše osnovne preporuke za digitalizaciju u šest oblasti poslovanja kompanija. lnformacije dobijene kroz ovaj alat poslužiće za bolje planiranje podrške aktivnostima kako domaćih tako i međunarodnih partnera u oblasti digitalne transformacije privatnog sektora u Bosni i Hercegovini. Digitalnom pulsu se može pristupiti preko internet platforme www.digitalnaekonomija.ba.

Ovom prilikom pozivamo privredna društva da razmisle o svojim digitalnim kapacitetima, te popune  kratki upitnika i dobiju povratnu informaciju o njihovom digitalnom potencijalu te prostoru za dalji razvoj.

Privredna društva koja izvrše ovu samoprocjenu, biće u našem sistemu i biće infomisani o nadolazećim shemama podrške za digitalizaciju mikro, malih i srednjih preduzeća.

DigitalBIZ planira primijeniti mjere podrške za digitalizaciju mikro, mala i srednja preduzeća, uključujući obuku i mentorstvo, te pružanje podsticaja u cilju digitalne transformacije njihovog poslovanja.

Print Friendly

Leave a Reply