Uručene nagrade i doniran računovodstveni softver u JU Srednja ekonomska škola u Doboju

By 20. децембра 2021. ICT, Novosti iz Komore, slide No Comments
Danas je sekretar granskog udruženja za ICT u Privrednoj komori Republike Srpske Slobodan Dragičević posjetio JU Srednja ekonomska škola u Doboju i uručio nagrade za učenike i najboljem mentoru sa 23. manifestacije inovacija i stvaralaštva mladih #INOST 2021.
Ujedno, gransko udruženje za ICT je predložilo privrednom društvu King d.o.o Doboj da donira softver za računovodstvo i finansije kako bi učenici ove škole mogli da sprovode stručnu praksu u školi. „King“ d.o.o. je prihvatilo poziv i doniralo softver čime su se još jednom pokazali kao društveno odgovorno privredno društvo.

Instalacija softverske aplikacije za računovodstvo i finansije će biti isključivo za potrebe stručne prakse učenika u JU Srednja ekonomska škola u Doboju. “King” d.o.o. Doboj  želi da omogući stručnu praksu učenicima srednje ekonomske škole u Doboju koji će na ovaj način već biti pripremljeni za rad u struci već u toku školovanja. Ovaj softver je instaliran u velikom broju privrednih društava na području regije Doboj i predstavlja jedan od oblika digitalizacije poslovanja sa nizom prilagođenih softverskih modula i integrisanog sistema za čuvanje i upravljanje podacima. Zahvaljujući činjenici da će svi učenici biti obučeni sa ovim programom podržavamo i King d.o.o. da svoj proizvod plasira u većem broju instalacija u narednom periodu kao prepoznat i verifikovan softver u digitalnoj transformaciji od strane korisnika. Očekujemo da dobiju i sugestije za potrebna poboljšanja svog softverskog proizvoda što je jedan benefit i kvalitetan pristup saradnji sa korisnicima i unapređenju poslovanja.

Zahvaljujemo svima u “King” d.o.o. na donaciji i očekujemo da će se poslovna saradnja nastaviti uz prepoznatljiv softver kod učenika nakon završetka školovanja.

Učenicima smjera Poslovno informatički tehničar Slobodan Dragičević je održao prigodno predavanje na temu aktuelnih tehnologija i digitalizacije.
Iskrene čestitke školi a i timu iz „King“ d.o.o. Doboj za najbolji poklon.
Dodatne informacije i na linku: JU Srednja ekonomska škola Doboj (FB) i Nezavisne novine (Portal NN)
Print Friendly

Leave a Reply