Uskoro osnivanje Grupacije stanica tehničkih pregleda pri Komori

Predstavnici stanica tehničkih pregleda u Republici Srpskoj pokrenuće inicijativu za formiranje Grupacije, unutar Udruženja saobraćaja i veza Privredne komore Republike Srpske.

Ovo je jedan od zaključaka jučerašnjeg sastanka predstavnika ovih privrednih društava, održanog u Komori, na kojem je zaključeno i da će, nakon formiranja Grupacije, biti pokrenuta inicijativa za izmjenu potrebnih propisa koja definišu rad stanica tehničkih pregleda.

Prirvednici iz ovog sektora traže od Stručne institucije za tehničke pregleda da se dozvili plaćanje do 20. u mjesecu za prethodni mjesec, te da se stopira nabavka nove opreme na stanicama tehničkih pregleda, koja predstavlja dodatni trošak, do momenta dok se ne uredi oblast rada stanica tehničkih pregleda u Republici Srpskoj.

Kako je rečeno, privrednici iz ovog sektora susreću se sa brojnim problemima u poslovanju, od potrebnog broja lica na tehničkim pregledima i odsustva sa tehničkih pregleda, do cijene usluga, zatvaranja tehničkih pregleda i rada kontrolnih organa.

Sastanku su, osim predstavnika stanica tehničkih pregleda, prisustvovali i predstavnici Ministarstva saoraćaja i veza Republike Srpske, Republičke uprave za inspekcijske poslove,  Stručne institucije za tehničke preglede i Privredne komore Republike Srpske.

Print Friendly

Leave a Reply