Uskoro počinje proizvodnja u „Unisu“, kupci i iz Njemačke

UnisU Fabrici cijevi „Unis“ u Derventi naredne sedmice počeće proces proizvodnje, a za sada je obezbijeđen plasman u Njemačku i zemlje okruženja, rekao je Srni potpredsjednik Kompanije „Balkan stil“ Srđan Simić.
On je rekao da je obezbijeđen materijal za proizvodnju i precizirao da je iz Smedereva naručeno 1.100 tona toplo-valjane trake.
„U Fabriku je stiglo šest kamiona natovarenih toplo-valjanom trakom, a još pet je na putu. Od naredne sedmice počinje proces proizvodnje“, naveo je Simić.
„Imamo sigurne kupce u Njemačkoj, okolnim zemljama i manji broj kupaca na domaćem terenu“, rekao je Simić i dodao da očekuje da će proizvod biti kvalitetan.
Prema njegovim riječima, angažovano je 100 radnika koji obavljaju pripreme za proizvodnju, od osoblja u upravi do radnika u proizvodnji.
„Riječ je o isporuci trake koja nije iste debljine i proizvodnja kreće odmah po prijemu naručene pošiljke. Imamo tačne planove šta raditi, razrađenu prodaju i zagarantovanog kupca. Od ranije su spremljene i testirane mašine za proizvodnju, radnike i veoma smo optimistični“, kaže Simić.
On je najavio brzu promociju proizvedenih količina cijevi nakon dužeg zastoja mašina.
Već je razrađena proizvodnja kreveta za kupca iz Njemačke, i prve količine od 350 kreveta do kraja sedmice biće isporučene kupcu.
„Za nekih dan-dva smo razradili proizvodnju metalnih kreveta po modelu koji smo dobili od kupca. Riječ je o krevetima na sprat, a može da se transformiše i kao singl ležaj. Osim mreže, ostali materijal za proizvodnju je iz naše fabrike“, naveo je Simić.
On je potvrdio da uprava Fabrike radi na deblokadi žiro računa kod banaka i da je na pomolu dogovor, o čemu će narednih dana biti više riječi.
„Privredni sud iz Doboja donio je presudu, kojom je poništena blokada 175 miliona od Izvozno-kreditne agencije /IGA/ BiH jer nisu oni davali novac sredstva fabrici i nisu ni mogli blokirati račun“, kaže Simić.
Nove količine trake planiraju nabaviti iz Smedereva i ugovoriti mjesečno dopremanje 5.000 tona, a nije isključena mogućnost nabavke i od drugih proizvođača iz Mađarske, Italije ili Ukrajine.
Osim pripreme za početak proizvodnje, radnici su angažovani i na prekrivanju proizvodnih i skladišnih hala, koje su pretrpjela oštećenja tokom olujnog nevremena.

Izvor: SRNA

Print Friendly

Leave a Reply